Forumregels

Om alles vlekkeloos te laten verlopen en problemen te voorkomen, zijn er regels opgesteld. Mocht je problemen of vragen hebben, neem dan contact op met een teamlid.

Ons doel voor deze website is een leuke, nette en gezinsvriendelijke omgeving. Deze regels zijn er om te zorgen dat gebruikers van alle leeftijden en verschillende achtergronden plezier beleven op dit forum.

 1. Algemene regels

  1. Het plaatsen van berichten met een kwetsende, obscene, vulgaire, lasterlijke, haatdragende, bedreigende, sexueel-georienteerde of illegale producten/diensten als inhoud is niet toegestaan.
  2. Foto's en bijlages worden in eigen beheer gehouden door MercedesForum.nl/be teneinde de beschikbaarheid en laadsnelheid te kunnen garanderen, foto's plaatsen vanaf externe websites is niet toegestaan. Foto's, afbeeldingen en documenten dien je te plaatsen met de bijlagefunctie van het forum.
  3. Flaming/Trol; Het intimideren, stalken, uitlokken, beledigen, bedreigen in onderwerpen, privéberichten, onderschriften, avatars of profielen is niet toegestaan. Dit gedrag zal leiden tot een waarschuwing of ban.
  4. Het plaatsen van e-mailadressen of telefoonnummers op het forum is niet toegestaan. Dit vanwege spambots en callcenters. Wil je deze gegevens uitwisselen, doe dit dan via een privébericht. Technische vragen worden niet gesteld en beantwoord via een privébericht, daar is het forum voor.
  5. Alle regels gelden ook voor privéberichten, als er misbruik gemeld wordt in het privéberichten systeem kan een beheerder de betreffende berichten inzien en dit kan leiden tot een waarschuwing of ban.
  6. Gebruikers dienen respect te hebben voor copyright van andere gebruikers, websites, media, etc. Gebruikers die linken of vragen naar informatie over warez (illegaal materiaal) zoals kopieën van officiële Mercedes-Benz CD's of DVD's of kopieën van geprint materiaal zonder toestemming zullen een waarschuwing krijgen en hun bericht zal verwijderd worden.
  7. Dit waren de algemene regels, bij een aantal forumdelen staan zogenoemde stickies forumregels met aanvullende informatie voor het gebruik van dat specifieke forumdeel, lees dit goed door.
 2. Plaatsen van een (technische) vraag

  1. Er wordt alleen hulp gegeven via de forums. Er wordt dus geen hulp verleend via privéberichten, expressberichten of andere persoonlijke communicatie. De reden hiervoor is dat privé hulp alleen één enkel persoon helpt, terwijl hulp op de forums voordelen bied voor iedereen. Herhaalde aanvragen voor hulp via het privé berichten systeem kan resulteren in een waarschuwing.
  2. Kies een duidelijke titel, dus niet "vraagje" maar bijv. "W126 thermostaat repareren"
  3. Er wordt verwacht dat gebruikers Algemeen Beschaafd Nederlands spreken. Zorg dat berichten duidelijk leesbaar zijn met gebruik van hoofdletters en leestekens. Gebruik alleen kleuren als dit de tekst overzichtelijker maakt. Zorg er ook voor dat je niet een heel bericht in HOOFDLETTERS plaatst.
  4. Bij een aantal forums staan zogenoemde stickies of een mededeling met aanvullende informatie voor het gebruik van dat forumdeel, lees dit goed door.
  5. Het bumpen (omhoog brengen) van een onderwerp is niet toegestaan binnen 24 uur, daarna is niet toegestaan te bumpen na 2 weken tenzij er een goede reden voor is.
 3. Antwoorden op een vraag

  1. Reageer alleen als je de vrager er ook echt mee helpt.
  2. Reageren met "zoeken" of met alleen een link is niet de bedoeling, geef de oplossing en verwijs de vrager vervolgens door voor meer informatie.
  3. Wanneer je niet 100% zeker bent van je antwoord, vermeld dit er dan bij.
 4. Account

  1. Het gebruik van meerdere accounts door 1 persoon of het delen van een account is niet toegestaan.
  2. Avatars mogen maximaal 100x100 pixels zijn, niet geanimeerd en mogen geen associatie hebben met een teamlid (zoals een rang afbeelding). Graag een foto van je eigen auto.
  3. Het beheer is vrij om avatars, onderschriften of profielinformatie te verwijderen indien dit ongepast is of niet voldoet aan de regels.
  4. Gebruikers die zich bij herhaling niet aan deze forumregels houden, kunnen worden uitgesloten van het forum door middel van een ban.
 5. Moderatie

  1. Back seat moderating oftewel gebruikers aanspreken over de regels bij een overtreding is niet toegestaan op het forum, hiervoor zijn de moderators. Als je iets opmerk dat tegen de forumregels is kan je dit melden met behulp van de Meld bericht functie welke te vinden is in de rechterhoek van ieder bericht. Gebruikers die zich constant gedragen als moderators zullen worden gewaarschuwd.
  2. Beheerders hebben het recht om bepaalde privéberichten te lezen tijdens een onderzoek om na te gaan of een inbreuk is gepleegd op de regels of dat er illegale praktijken worden uitgevoerd via het privéberichten systeem.
  3. Het team heeft het recht om een bericht te bewerken of te verwijderen eventueel zonder terugkoppeling naar de gebruiker. Het bepalen of berichten aan de regels voldoen is aan het team en niet aan de gebruikers. Het team heeft ook het recht om gebruikers te verbannen welke bewust tegen de forumregels ingaan, toegang tot het forum is een gunst geen recht.
  4. Indien de regels niet voldoende of onduidelijk zijn, dan staat het teamlid vrij om zelf een besluit te nemen.