W447 Mercedes me Adapter laat zich niet activeren

Voor technische vragen over Mercedes-Benz.
Forumregels
Let bij technische vragen op de regels: #2 Vragen en #3 Antwoorden
daddy7
Berichten: 16
Lid geworden op: 30 aug 2018 02:13
Mercedes-Benz: W447 Vito Tourer 119BT
Locatie: Nijmegen

W447 Mercedes me Adapter laat zich niet activeren

Berichtdoor daddy7 » 28 mar 2019 18:48

Eergisteren bij de dealer een Mercedes me Adapter opgehaald.
Tevoren had ik een Mercedes me-account aangemaakt op de website en de app op mijn smartphone gezet (zoals de site adviseert).
De monteur heeft de adapter geplaatst en de verbinding met de smartphone gemaakt.
Helaas, wilde het niet lukken om de app in combinatie met de smartphone te activeren.
De instructies op de smartphone leidden ons steeds in een kringetje rond.
Omdat het al laat was en ikzelf eigenlijk redelijk handig ben met Bluetooth, netwerken en apps enzo,
spraken we af dat ik het verder zelf zou doen.
Als het niet lukt mag ik terug komen, maar de dealer heeft ook nog maar weinig ervaring met de Mercedes me Adapter en app.

Uren ben ik er gisteren en vandaag mee bezig geweest, maar het wil niet lukken.
Er is verbinding tussen de smartphone en de app in de auto (in elk geval als de motor draait),
want in de Instellingen-app van de smartphone is onder de gekoppelde Bluetooth-apparaten erbij gekomen: "MB-5283BE1" (dat is de adapter),
naast de "MB Bluetooth" om te bellen, die er veel langer in staat.

Als ik de app op de smartphone open staat er:
"Heeft u al een Mercedes me Adapter" --> Ja -->
clickbalk "Ingebruikneming starten en voertuig toevoegen" -->
(Voertuig had ik via de website al toegevoegd, maar vooruit.)
"Aanmeldingsstatus controleren (app controleert aanmeldingsstatus...)
"Ontbrekende voorwaarden gedetecteerd: Nog 2 stappen te voltooien"
"Voertuig toevoegen"
clickbalk "Voertuig nu toevoegen" (Dat had ik dus al gedaan, maar vooruit, nog maar een keer.)
"Pagina wordt geladen"

[A] Ik vul het VIN in (17 tekens) en kies "Nederland"
De app antwoordt met
"! Opmerking: Dit voertuig hebt u al aangemaakt."
(Ja, dat weet ik ook wel maar er waren geen andere keuze-opties.)
Nu mag ik kiezen tussen de clickbalkjes "Opnieuw invoeren" en "Annuleren".
Kies ik "Opnieuw invoeren" dan open de app weer het blad [A] waar VIN en land moeten worden ingevuld en draaien we in dat cirkeltje rond.

Kies ik "Annuleren" dan kom ik op een pagina die zegt "Uw voertuig is compatibel met de Mercedes me Adapter" -->

[B] clickbalk "Nu activeren" --> pagina "Services activeren"
2 clickbuttons om "Alle onderstaande services" en de "Mercedes me Adapter" te activeren.
Ze staan allebei op uit (grijs), dus ik zet ze allebei aan (blauw). -->
clickbalk "Volgende". Nu mag ik de Adapter App downloaden...
(Dat is gek: ik zit toch al in de app te werken?)
Wel geprobeerd, maar opnieuw installeren van de Adapter App vanuit de Adapter App laat de smartphone natuurlijk niet toe.
Ik kan ook kiezen uit 2 clickbalkjes: "Volgende" of "Vorige".
"Vorige" leidt inderdaad naar de vorige pagina, ik klik dus op "Volgende" -->
Dit stuurt me naar mijn Mercedes-dealer, maar daar was ik eergisteren al.
De Adapter zit sindsdien in de auto en de app staat zelfs al een dag langer op mijn smartphone (zoals aanbevolen op de website).
Er is een clickbalk "Naar uw voertuig" -->
als ik daar op klik ben ik weer terug bij [B]

Kortom, de app stuurt je in cirkeltjes rond, maar gaat niet doen wat hij moet doen.
Ik heb al
- een eindje rondgereden
- de adapter er een minuutje uitgehaald
- de auto op de website uit mijn account verwijderd en via de app weer fris toegevoegd.


Ook het Mercedes me-account op de website (via mijn PC) stuurt me steeds in kringetjes rond.
Er is één ding wat me opvalt: de 2 clickbuttons op de pagina "Services activeren" staan elke keer als ik daar beland weer op uit (grijs).
Dat geldt zowel voor de smartphone als voor de PC.

Misschien ook belangrijk om te vermelden: Voordat de dealer met de Adapter begon, heeft de auto een software-update gekregen.
(Sjoemel-software vervangen?)

Waardoor kan het zijn dat ik de Mercedes me Adapter niet aan het werk krijg?
Wat gaat er fout of wat doe ik fout? Ik houd me aanbevolen voor goede raad...

Gebruikersavatar
snorremans_14
Berichten: 244
Lid geworden op: 06 jul 2017 19:10
Specialisatie: Techniek
Locatie: Zeist

Re: W447 Mercedes me Adapter laat zich niet activeren

Berichtdoor snorremans_14 » 28 mar 2019 19:11

Heb je de juiste Me App ? er zijn er twee, je moet de App hebben waar Me en een OBD stekker op staat afgebeeld.
MB B-klasse 250 Prestige Aut. ̶2̶1̶1̶ 250 PK, leer, navigatie, Xenon, 18" AMG. Kosmos Schwarz.

Gebruikersavatar
Marco
Forum Held
Berichten: 6137
Lid geworden op: 05 apr 2006 12:27
Mercedes-Benz: ㉦ S211 Exyz 2004
Specialisatie: 3D Engineering softw. consult
Locatie: 078
Contacteer:

Re: W447 Mercedes me Adapter laat zich niet activeren

Berichtdoor Marco » 28 mar 2019 20:25

snorremans_14 schreef:Heb je de juiste Me App ? er zijn er twee, je moet de App hebben waar Me en een OBD stekker op staat afgebeeld.

Exact, en deze heb je dus nodig (waar "geïnstalleerd" achter staat):

Screenshot_20190328-202245_Google_Play_Store[1].jpg
Screenshot_20190328-202245_Google_Play_Store[1].jpg (64.6 KiB) 948 keer bekeken
Gr. Marco * 00\=i=/00
-/-
x=6-4 | y=x*2 | z=(x*y)-(x+x)*x
Cilinderindex: x+y | Prestatie-index: y | Verbruiksindex: x*y | Probleemindex: z

daddy7
Berichten: 16
Lid geworden op: 30 aug 2018 02:13
Mercedes-Benz: W447 Vito Tourer 119BT
Locatie: Nijmegen

Re: W447 Mercedes me Adapter laat zich niet activeren

Berichtdoor daddy7 » 29 mar 2019 01:36

Ja, ik heb de goede app. Het openingsscherm toont bovendien een foto van de adapter
en de vraag: "Hebt u al een Mercedes me Adapter?"
Zie ook het begin van de 3e alinea van mijn bericht.
Het is dus niet de verkeerde app, maar bedankt voor het meedenken.

Gebruikersavatar
snorremans_14
Berichten: 244
Lid geworden op: 06 jul 2017 19:10
Specialisatie: Techniek
Locatie: Zeist

Re: W447 Mercedes me Adapter laat zich niet activeren

Berichtdoor snorremans_14 » 29 mar 2019 18:45

:goedzo:
MB B-klasse 250 Prestige Aut. ̶2̶1̶1̶ 250 PK, leer, navigatie, Xenon, 18" AMG. Kosmos Schwarz.

Alby
Berichten: 8
Lid geworden op: 30 nov 2018 20:33
Mercedes-Benz: CLA 180 automaat

Re: W447 Mercedes me Adapter laat zich niet activeren

Berichtdoor Alby » 30 mar 2019 13:21

ik krijg het idee dat hij door de dealer niet vrij is gegeven. Ik heb geen adapter maar had exact het zelfde met mijn auto die het zonder kan. Klantenservice bellen denk

daddy7
Berichten: 16
Lid geworden op: 30 aug 2018 02:13
Mercedes-Benz: W447 Vito Tourer 119BT
Locatie: Nijmegen

Re: W447 Mercedes me Adapter laat zich niet activeren

Berichtdoor daddy7 » 01 apr 2019 12:01

Bedankt voor de tip. Vraag ik na bij de dealer!

daddy7
Berichten: 16
Lid geworden op: 30 aug 2018 02:13
Mercedes-Benz: W447 Vito Tourer 119BT
Locatie: Nijmegen

Re: W447 Mercedes me Adapter laat zich niet activeren

Berichtdoor daddy7 » 17 apr 2019 17:54

Opgelost!
De adapter moest door Mercedes NL geactiveerd via het "Mercedes me"-account op de website. Mercedes NL heeft daar een speciale afdeling voor. Normaal gebeurt dit activeren overigens door de dealer. Was in dit geval niet gebeurd.