Algemeen over het Terugroepacties subforum.

Gesloten
Gebruikersavatar
Helmy
Beheerder
Berichten: 7559
Lid geworden op: 23 jan 2010 20:29
Mercedes-Benz: '11 C218 CLS350 CDI AMG
Specialisatie: Nieuws, Design, Google
Contacteer:

02 okt 2022 20:37

Het overzicht aan terugroepacties is een initiatief van Mercedesforum.nl om terugroepacties te verzamelen die reeds gepubliceerd zijn in de media en in databases zoals de "Rückrufdatenbank" van KBA-online.de. Mercedes-Benz, partnerbedrijven en hun medewerkers zijn niet verbonden aan dit initiatief.

Voor tips, opmerkingen of ervaringsadviezen die belangrijk kunnen zijn voor mede-voertuigbezitters kunt u een PB sturen. De feedback kan indien van toepassing worden toegevoegd aan het betreffende terugroepbericht.

Oudere terugroepacties zijn in te zien bij het Terugroepregister van het RDW en de "Rückrufdatenbank" van het Duitse Kraftfahrt-Bundesamt. Het controleren op eventuele openstaande terugroepacties voor een specifieke auto kan middels navraag via Mercedes-Benz dealers, en voor reeds Nederlands geregistreerde auto's via de RDW kentekencheck onder Basis > Terugroepacties. Tevens heeft Mercedes-Benz ook een eigen pagina voor het controleren van terugroepacties met betrekking tot dieselsoftware, koelmiddel en Takata airbags. Op deze pagina kan na invoer van het VIN-nummer worden ingezien welke van die drie onderwerpen al dan niet van toepassing is op uw auto.

Ondanks dat Mercedesforum.nl de terugroepacties zo compleet mogelijk wil vermelden, kan het echter voorkomen dat niet alle informatie direct bij publicatie bekend wordt gemaakt (zoals meldcodes, de geschatte tijdsduur, additionele randvoorwaarden voor betroffen voertuigen, etc). Voor deze ontbrekende details wordt aangeraden contact op te nemen met uw lokale Mercedes-Benz dealer.

Er is altijd een kans aanwezig dat een terugroepactie niet van toepassing is voor uw voertuig vanwege specifieke aanwezige of ontbrekende uitrusting/techniek. Voor specifieke vragen omtrent terugroepacties, waaronder of deze uw specifieke voertuig betreffen, wordt u aangeraden om contact op te nemen met uw lokale Mercedes-Benz dealer.

Mercedesforum.nl is niet verantwoordelijk voor opvolging en uitvoering omtrent terugroepacties, deze verantwoordelijkheid ligt bij de voertuigeigenaar. Het niet gehoor geven aan een terugroepactie en niet laten uitvoeren van de herstelwerkzaamheden is op eigen risico.
Nu: '11 218.323 AMG-pakket
Ex: '94 202.020 Sport -- '01 203.004 Classic -- '00 202.134 Elegance Selection
Gesloten