W211: Geen verbinding tussen NTG1 en ViseeO

Voor technische vragen over Mercedes-Benz.
Forumregels
Let bij technische vragen op de regels: #2 Vragen en #3 Antwoorden
Plaats reactie
johnwoo
Berichten: 12
Lid geworden op: 09 nov 2015 09:43
Mercedes-Benz: 2004 E500 estate
Locatie: Oosterhout NB

13 jun 2020 23:03

Hallo,

Ik heb een ViseeO MBU-1000 bemachtigd tbv handsfree bellen in mijn S211 uit 2004 met Comand APS NTG1 en optiecode 382 (de Nokia integratie met 6310i cradle).
Alleen krijg ik hem nog niet aan de praat, dus wellicht zijn er ervaringsdeskundigen die de volgende symptomen herkennen:

- De BT verbinding tussen de module en de telefoon gaat prima: ik kan mijn telefoon pairen en verbinden voor telefoongesprekken. Na de eerste keer verbinden krijg ik netjes de vraag of de ViseeO mijn contactlijst mag ontvangen, en het synchroniseren daarvan gaat ook goed.
- Alle lampjes op de ViseeO branden c.q. knipperen zoals het hoort (voor BT verbinding, sync).
- Maar de verbinding tussen ViseeO en Comand lijkt totaal niet te bestaan. De Comand blijft stug "no phone" tonen, net als wanneer er niets in de cradle zit. Er zijn ook geen errors dus. Ook bij het insteken/opstarten van de ViseeO niets dat wijst op enige interactie met de Comand.
- De switches op de ViseeO staan wel in de juiste positie voor de 6310i cradle.
- Als ik bel dan hoor ik niets (de telefoon stuurt het gesprek wel succesvol over BT naar de ViseeO).

Wat heb ik geprobeerd:
- De ViseeO resetten en opnieuw pairen (al lijkt het probleem dus niet aan de BT-kant te zitten) -- geen effect.
- De switches in andere posities, just in case -- geen effect.
- De contactpuntjes van de cradle en ViseeO geÏnspecteerd -- zien er prima uit, geen verbogen of losse contactjes.
- De Nokia module linksachter in de kofferbak een klein halfuur losgekoppeld (althans, ik gok dat het de Nokia module was gebaseerd op een snelle internetzoektocht - het is lastig te zien, maar het was de module onder de navi DVD-lezer). Ik had op internet gelezen dat die soms een cold restart nodig heeft. Helaas geen effect.

En wat me verder nog opviel:
- De ViseeO vroeg mij niet om een PIN om te pairen, enkel of ik wilde pairen. In veel beschrijvingen en video's zie ik dat er een standaard PIN (1234) wordt gebruikt. Maar de telefoon pairt dus wel gewoon. Mogelijk proberen nieuwere telefoons "standaard" PINs zoals 0000 of 1234 zelf al bij het pairen?
- Voor zover ik kan vinden zou de Nokia phone module ook op de MOST ring moeten zitten, maar als ik in het Engineering menu van de Comand door de verschillende MOST componenten scroll, zie ik daar geen phone module (wel de navi die er net boven zit, en ook de microphone).
- Toen ik eenmaal thuis was merkte ik dat na een paar uur er nog steeds een BT verbinding was tussen mijn telefoon en de ViseeO. De cradle blijft kennelijk (nog lang) stroom geven als het contact uit staat. Is dat normaal? Het is iig wel irritant, want als ik de verbinding handmatig verbreek op mijn telefoon komt hij even later gewoon weer terug. Plus het is een potentiele battery drain (al zal een BT chip niet veel stroom mogen verbruiken, maar toch, als de auto eens een paar weken stil zou staan...)
- De ViseeO leek me ook wat warm toen ik na genoemde paar uur even ging kijken. Niet heet, maar warmer dan de rest van het interieur eromheen dat dezelfde temperatuur te verduren kreeg vandaag. Vandaar dat hij er nu toch maar even uit ligt.

Iemand enig idee wat het zou kunnen zijn?
Of is er iemand die zelf een W211 met ViseeO en/of 6310 cradle heeft en in de buurt van Breda woont? Dan kunnen we wellicht een keertje checken of het aan mijn auto (Comand of Nokia module) ligt of aan de ViseeO.
TIA!
Gebruikersavatar
Higgins
Berichten: 1301
Lid geworden op: 26 aug 2006 10:53
Mercedes-Benz: X218 CLS 350CDI Shooting Brake
Specialisatie: slap zeveren
Locatie: Horst

14 jun 2020 07:13

Al eems een andere telefoon geprobeerd?? Lijkt me ook een van de snelste en makkelijkste dingen.
johnwoo
Berichten: 12
Lid geworden op: 09 nov 2015 09:43
Mercedes-Benz: 2004 E500 estate
Locatie: Oosterhout NB

14 jun 2020 11:31

Ik heb het met een andere smartphone geprobeerd, resultaat is hetzelfde (BT connectie lijkt prima, maar niets op de Comand).

Ik geloof dat m'n pa nog ergens een oude 6310i in een stoffige la heeft liggen, wanneer (als) hij die boven water heeft kan ik het eens proberen met die oude Nokia direct in de cradle...
Gebruikersavatar
TheDiver
Berichten: 3218
Lid geworden op: 17 jul 2005 13:12
Mercedes-Benz: S211 E220 cdi 2006 / W201 190E 2.0L 1993
Specialisatie: Wereldreiziger

14 jun 2020 11:52

Heb je het in je telefoon ook goed staan bij instellingen ( tandwieltje ) van je bluetooth. Dat deze aangevinkt zijn.

Grtzz
Ex. S124 E200 1992 Ex. S124 E280 1996 Ex. A124 E220 1996 Ex. E320 4matic 1999. Ex. E320 4matic 2001
johnwoo
Berichten: 12
Lid geworden op: 09 nov 2015 09:43
Mercedes-Benz: 2004 E500 estate
Locatie: Oosterhout NB

15 jun 2020 07:41

TheDiver schreef:
14 jun 2020 11:52
Heb je het in je telefoon ook goed staan bij instellingen ( tandwieltje ) van je bluetooth. Dat deze aangevinkt zijn.
Ja, standaard activeert de telefoon alle BT profielen die de ViseeO aanbiedt, dat zijn er 3: handsfree set (hfp), contactlijst (pbap), en vreemd genoeg ook media/muziek (a2dp).

Die laatste heb ik uitgezet omdat de telefoon anders alle geluid naar de BT routeert en zelf bv geen muziek meer uit de speaker geeft (en de ViseeO kan toch geen media streamen naar de COMAND, ik gok dat die er enkel in zit omdat het een veelgebruikt basisprofiel is dat in de meeste BT chips standaard geactiveerd is), maar ook met het media-profiel aan doet hij precies hetzelfde.
johnwoo
Berichten: 12
Lid geworden op: 09 nov 2015 09:43
Mercedes-Benz: 2004 E500 estate
Locatie: Oosterhout NB

01 jul 2020 13:44

Helaas nog geen 6310i gevonden om mee te testen, maar wel een 6210 die ook in de cradle past.
En ook die wordt niet gedetecteerd door de Comand.

Nu zou dat evt. kunnen liggen aan het model telefoon (het is een "6310i cradle"), maar de 6210 heeft wel precies dezelfde connector en past perfect in de cradle, dus ik neem aan dat die het eigenlijk ook gewoon zou moeten doen (kan iemand dat bevestigen?).

Ik vermoed dus dat het ofwel aan mijn Comand ligt, ofwel (waarschijnlijker) aan de Nokia telefoonmodule. Die module zit voor zover ik heb kunnen vinden ook op de MOST ring, maar in de MOST devices list op de Comand zie ik geen telefoonmodule voorbij komen. Kan iemand met een 211er met optie 382 eens checken of die module wel in de lijst van MOST devices voorkomt? (Of iemand met verstand hiervan, of hij erin hoort voor te komen). Zo ja, dan kan ik zo'n module kopen - ik zie dat ze voor een paar tientjes gaan.
Plaats reactie