Geneve '19: nieuwe CLA SB, AMG GT R Roadster, AMG S65 en Concept EQV

De laatste Mercedes-Benz nieuwtjes vind je hier.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Helmy
Beheerder
Berichten: 7556
Lid geworden op: 23 jan 2010 20:29
Mercedes-Benz: '11 C218 CLS350 CDI AMG
Specialisatie: Nieuws, Design, Google
Contacteer:

05 mar 2019 17:19

De nieuwe generatie CLA Shooting Brake is één van meerdere nieuwtjes die Das Haus meeneemt naar Geneve.
De nieuwe generatie CLA Shooting Brake is één van meerdere nieuwtjes die Das Haus meeneemt naar Geneve.
X118-CLA-SB-08.jpg (114.76 KiB) 7854 keer bekeken
Mercedes-Benz heeft meerdere primeurs meegenomen naar de autotentoonstelling in Geneve. Zo toont het merk onder andere de vernieuwde GLC (X253) en de nieuwe AMG GLE53 4Matic+, maar er worden nog meer nieuwe auto’s voor het eerst getoond zoals de nieuwe CLA Shooting Brake en AMG GT R Roadster. Ook is er een speciale Final Edition uitvoering van de AMG S 65 en toont men de laatste ontwikkelingen voor het EQ-merk voor elektrische voertuigen.

CLA Shooting Brake als tweede generatie nog praktischer
Nu al op de beursvloer en vanaf september 2019 ter aflevering is de tweede generatie CLA Shooting Brake (X118). Waar deze variant bij de CLS geen vervolg kreeg vanwege de achterblijvende belangstelling, werden er dermate veel CLA-exemplaren verkocht dat er nu dus een nieuw model is geïntroduceerd. De nieuwe CLA Shooting Brake is een echte designauto met een lang uitgestrekte motorkap, een compacte cockpit en een coupé-achtige daklijn en gespierde schouderlijnen boven de achteras. De bovenste ruitenlijn ligt achteraan hoger dan voorheen waardoor de instap achterin verbeterd is.
Net als bij de W177 A-Klasse en C118 CLA Coupé zijn de achterlichten van de nieuwe Shooting Brake voortaan tweedelig wat een grotere laadruimte-opening mogelijk maakt (+236 mm naar nu 871 mm). De achterklep laat zich per Easy Pack functies en via Hands-Free Access openen zonder aanraking.
In het interieur is de wagen wat betreft techniek en uitrusting grotendeels identiek aan de Coupé. Zo is de wagen onder andere voorzien van MBUX met interieursassistent, en Energizing comfortregeling. De nieuwe CLA Shooting Brake beschikt over meer hoofdruimte (voorin +9 mm, achterin +8 mm) en meer elleboogbreedte (voorin +35 mm, achterin +44 mm). In de bagageruimte is de maximale breedte met 66 mm toegenomen naar 1.394 mm en de diepte is toegenomen naar 1.054 mm (+51 mm). Het laadvolume bedraagt voortaan 505 liter, 10 liter meer dan voorheen.
Aan de buitenzijde oogt de nieuwe CLA Shooting Brake nog sportiever, mede dankzij de met 48 mm toegenomen lengte en 53 mm toegenomen breedte, terwijl de hoogte nu 2 mm lager is. De auto is standaard voorzien van multilink ophanging aan de achteras. Het ESP systeem is speciaal afgestemd op de Shooting Brake. Optioneel kan de auto voorzien worden van adaptieve instelbare dempers. De velgenkeuze varieert van 16 tot 19 inch.
Voorlopig is de topmotorisering de CLA 250 met 225 pk (165 kW) en 350 Nm koppel. De motor is gekoppeld aan de 7G-DCT transmissie. Het gecombineerd verbruik ligt hierbij op 6,5 tot 6,2 liter op 100 kilometer, de gecombineerde CO2-uitstoot ligt tussen 149 en 143 gram per kilometer. Later volgen nog meer motoriseringen waaronder ook de 421-pk sterke CLA 45 S 4Matic+.

AMG GT R Roadster beperkt tot 750 exemplaren
De AMG GT familie blijft uitbreiden en het volgende wapenfeit is de GT R Roadster welke debuteert in Geneve. De GT R Roadster vormt de 16de versie van de GT. Verspreid over alle motoriseringen en carrosserievarianten zijn er nu vijf Coupés, vier Roadsters, vijf 4-Deurs Coupés en twee racewagens voor klantenraceteams. De GT R Roadster debuteert met een nieuwe matte lak die nu ook zal worden aangeboden op de GT R Coupé: designo grafietgrijs magno. Daarmee zijn er nu 14 kleuren beschikbaar voor de GT.

Prijzen zijn nog niet bekend, maar de prestaties wel, en die zijn praktisch gelijk aan die van de dichte GT R. De 4,0-liter V8 biturbo levert 585 pk (430 kW) en beschikt over een koppel van 700 Nm tussen 2.100 en 5.500 toeren per minuut. Van 0 naar 100 km/h duurt slechts 3,6 seconden, en de topsnelheid ligt op 317 km/h – slechts 1 km/h lager dan die van de dichte GT R. Ook de CO2-uitstoot van 284 gram per kilometer en het verbruik van 12,4 liter op 100 kilometer liggen gelijk met dat van de GT R Coupé. Het leeggewicht van de GT R Roadster bedraagt 1.710 kg, slechts 80 kg meer dan de GT R Coupé. De stoffen kap is voorzien van een lichtgewicht mechanische constructie uit staal, magnesium en aluminium wat bijdraagt aan het lage zwaartepunt van de auto.

Mercedes-AMG S 65 Final Edition: einde V12-tijdperk in S-Klasse
Met de speciale Final Edition van de S65 neemt Mercedes-AMG afscheid van de bekende 6,0-liter V12 biturbomotor in de S-Klasse, nadat deze motor ook niet meer in de vernieuwde G-Klasse leverbaar is. De Final Edition wordt in een beperkte oplage van 130 exemplaren beschikbaar gemaakt, welke allemaal geleverd worden in obsidiaanzwart metallic. De uitlaateindstukken zijn afgewerkt in hoogglans zwart en de 20-inch veelspaaksvelgen, de luchtinlaatrasters en het AMG-wapen op de C-stijl in de bijzondere kleur matbrons.
Binnenin wordt dezelfde indruk doorgevoerd met nappaleder Exclusief in zwart met koperkleurige contrasterende siernaden en sierdelen in koolstofvezel met koperkleurige glans. Ook de vloermatten zijn voorzien van koperkleurige siernaden, en op de middenconsole prijkt een Final Edition embleem met opschrift “1 of 130” ter herinnering aan de beperkte oplage. De koperkleur komt eveneens terug op het stuurwiel met “AMG Edition” label en in de vooraf geconfigureerde speciale kleur van de ambientverlichting.
Ook onder de motorkap beschikt de S 65 Final Edition over speciale kenmerken, zoals een opnieuw vormgegeven en zwartkleurig kenplaatje voor de monteur van de motor (“One Man – One Engine”). Motorisch is er niets gewijzigd aan de 630-pk sterke V12 met 1.000 Nm koppel.

De S65 Final Edition wordt ook voorzien van een riante standaarduitrusting met onder meer:
- Panoramadak met Magic Sky Control
- Warmtecomfortpakket
- First Class interieur achterin: individuele zitplaatsen, doorlopende Business middenconsole met verwarmbare/koelbare bekerhouders
- Executive voorpassagiersstoel met benensteun en leuningsverstelling tot 43,5°
- AMG Driver Package met elektronische snelheidsbregrenzer op 300 km/h
- Speciale AMG Indoor autohoes met opschrift “AMG S 65 FINAL EDITION”

Concept EQV vol-elektrisch vervoer voor acht
Mercedes-Benz blijft het EQ-merk uitbreiden en het volgende wapenfeit is de introductie van de Concept EQV. De wagen is gebaseerd op de onlangs vernieuwde V-Klasse en zal de plaats in gaan nemen van de oorspronkelijk geplande plug-in V-Klasse. De Concept EQV is onderdeel van de edrive@Vans strategie waartoe ook de eVito en eSprinter behoren. Op de vooras beschikt de Concept EQV over een compacte elektromotor met een vermogen van 150 kW. De motor, de transmissie met vaste overbrenging, het koelsysteem en de aansturingselektronica vormen een geïntegreerde compacte eenheid. De energie komt uit een 100 kWh lithium-ion accu waarmee een bereik tot wel 400 kilometer mogelijk moet zijn, terwijl de topsnelheid op 160 km/h ligt. De wagen kan worden opgeladen via een zogenaamde Wallbox of via een standaard stopcontact. Tevens is er een snellaadfunctie aanwezig waarmee in 15 minuten energie voor een bereik van 100 kilometer kan worden opgenomen.
Het accupakket van de Concept EQV is in de bodem geplaatst waardoor er binnenin net zo veel ruimte beschikbaar is als bij de reguliere V-Klasse. Ook de Concept EQV beschikt dus over zes onafhankelijke stoelen om als shuttle-voertuig dienst te doen, maar er zijn ook andere configuraties mogelijk voor personenvervoer en het vervoer van goederen of outdooruitrusting, ook met 7 of 8 zitplaatsen.
Aan de buitenzijde is de Concept EQV onmiskenbaar onderdeel van het EQ-merk. Het front beschikt over een zwart verbindingsstuk tussen koplampen en grille, de grille is voorzien van meerdere dunne verchroomde lamellen en bovenin de grille zit een LED lichtband die ook de verlichtingselementen in de koplampen visueel verbinden.
Binnenin oogt de Concept EQV modern maar vertrouwt dankzij het nieuwe MBUX en een specifieke afwerking met zwart en blauwkleurig lederen bekleding en verscheidene accenten uitgevoerd in roségoud en donkerkleurig chroom. Verder is de enige hint naar de speciale aandrijving de toerenteller die vervangen is voor een vermogenspercentagemeter.

EQ Silver Arrow 01 toont aankomende entrée Formule E
Nadat Mercedes-Benz vorig jaar bekend maakte de DTM in te ruilen voor deelname aan de Formule E, wordt nu de auto onthuld waarmee men wilt gaan strijden. De EQ Silver Arrow 01 debuteert tussen alle andere nieuwe auto's met een speciale “Teaser Livery” kleurstelling met blauwe accenten (link naar het EQ-merk) en een subtiel contrast tussen mat en glans afwerking. De kleuren waarmee daadwerkelijk geracet zullen worden maakt men later bekend vlak voor het begin van het nieuwe seizoen 2019/2020, waarin het Formule E team van Mercedes-Benz met twee auto’s zal meedoen en als enige autofabrikant daarmee actief is in zowel Formule 1 als Formule E. Men hoopt hiermee nog beter te kunnen profiteren voor de ontwikkeling van productieauto’s met technologie uit beide raceklasses.

Technische gegevens EQ Silver Arrow 01:
- 5.160 mm x 1.770 mm x 1.050 mm (lxbxh)
- Spoorbreedte vóór 1.553 mm
- Spoorbreedte achter 1.505 mm
- Max. Rijhoogte 75 mm
- Wielbasis 3.100 mm
- Gewicht inclusief bestuurder 900 kg
- Gewicht accupakket 385 kg
- Accu capaciteit 52 kWh
- Laadtijd 45 minuten
- Vermogen (training/kwalificatie) max. 250 kW (340 pk)
- Vermogen (race) max. 200 kW (272 pk)
- “Attack” modus max. 225 kW (306 pk)
- “FanBoost” modus max. 250 kW (340 pk)
- Topsnelheid 280 km/h
- 0-100 km/h in 2,8 seconden
Klik op onderstaande afbeeldingen voor een vergroting:

X118 CLA Shooting Brake:
68467 68468 68469 68470

68471 68472 68473 68474

68475 68476 68477 68478

68479 68480 68481 68482

68483 68484 68485 68486

68487 68488 68489 68490

68491 68492 68493 68494

68495 68496 68497 68498

68499 68500 68501 68502

68503 68504 68505 68506

68507 68508 68509 68510


AMG GT R Roadster:
68511 68512 68513 68514

68515 68516 68517 68518

68519 68520 68521 68522

68523 68524 68525 68526

68527 68528 68529 68530

68531 68532 68533

68534 68535


AMG S 65 Final Edition:
68536 68537 68538 68539

68540 68541 68542 68543


Concept EQV:
68552 68553 68554 68555

68556 68557 68558 68559

68560 68561 68562 68563

68564 68565


EQ Silver Arrow 01:
68544 68545 68546 68547

68548 68549 68550 68551


Bron: via Mercedes-Benz passion Blog: CLA Shooting Brake (X118), AMG GT R Roadster, AMG S 65 Final Edition, Concept EQV, EQ Silver Arrow 01
Nu: '11 218.323 AMG-pakket
Ex: '94 202.020 Sport -- '01 203.004 Classic -- '00 202.134 Elegance Selection
Gebruikersavatar
Borgmonster
Berichten: 3822
Lid geworden op: 19 mei 2015 00:03
Mercedes-Benz: W205 C350e - 2015
Locatie: Flevopolder

05 mar 2019 19:40

De CLA SB is erg mooi, maar die deurpanelen... :( Wie heeft die verzonnen?
Groet, Koos

C350e - mijn eerste wagen waarmee ik stilstond door pech maar die toch het beste rijdt - zie de foto's van "Kees m'n Sjees" in mijn Galerij
Gebruikersavatar
Peter
Oprichter
Berichten: 44419
Lid geworden op: 03 jul 2005 13:19
Mercedes-Benz: ✇ Ja ✇
Locatie: Achterhoek
Contacteer:

05 mar 2019 20:07

Wat een onwijs gave velgen onder die S65!!
#doeslief
Gebruikersavatar
Poppel180
Forum Held
Berichten: 3179
Lid geworden op: 27 jun 2016 12:49
Mercedes-Benz: 2014 X218 CLS 400 Shooting Brake, 2010 Mini Cooper, ex: 2005 S203 200CDI
Locatie: Zuidplas

06 mar 2019 19:54

Peter schreef:Wat een onwijs gave velgen onder die S65!!
Idd mooie details
Bijlagen
4AFD2644-5BAB-482D-8040-D453779E9BC8.jpeg
4AFD2644-5BAB-482D-8040-D453779E9BC8.jpeg (187.53 KiB) 7705 keer bekeken
CB61CACD-7AFF-49F9-95CC-360253BA77C1.jpeg
CB61CACD-7AFF-49F9-95CC-360253BA77C1.jpeg (251.34 KiB) 7705 keer bekeken
Gebruikersavatar
Rainaldo
Beheerder
Berichten: 7804
Lid geworden op: 29 sep 2005 23:45
Mercedes-Benz: W212 E200CGI
Specialisatie: Financiële forumzaken
Locatie: Nieuwpoort - NL
Contacteer:

07 mar 2019 00:56

Borgmonster schreef:De CLA SB is erg mooi, maar die deurpanelen... :( Wie heeft die verzonnen?
De vorm of de kleur?
Die lichte kleur krijg je bij interieur zwart/nevagrijs.
--------------------------------------------------------------------------------
Forumkentekenplaathouder kopen?
Garagekosten uitgespaard? Stuur mij een PB en wordt donateur.

Uitleg wagenkaart/datakaart (klik)
**| Werkt bij Mercedes-Benz dealer Louwman Gorinchem |**
Gebruikersavatar
Ed
Moderator
Berichten: 6275
Lid geworden op: 26 nov 2006 20:15
Specialisatie: Alle soorten leidingwerk.
Locatie: Rotterdam

07 mar 2019 07:14

Peter schreef:Wat een onwijs gave velgen onder die S65!!
Jazeker wel :goedzo:
Sommige mensen dromen van grootse dingen, terwijl anderen wakker blijven en ze realiseren.
Die with memories, not dreams
De beste manier om beloften na te komen, is door niet te veel te beloven.
Gebruikersavatar
Borgmonster
Berichten: 3822
Lid geworden op: 19 mei 2015 00:03
Mercedes-Benz: W205 C350e - 2015
Locatie: Flevopolder

07 mar 2019 14:32

Rainaldo schreef:
Borgmonster schreef:De CLA SB is erg mooi, maar die deurpanelen... :( Wie heeft die verzonnen?
De vorm of de kleur?
Die lichte kleur krijg je bij interieur zwart/nevagrijs.
De vorm vooral. Totaal niet “luxe” in mijn ogen. En door die lichte kleur in een donker vlak valt het des te meer op.
Groet, Koos

C350e - mijn eerste wagen waarmee ik stilstond door pech maar die toch het beste rijdt - zie de foto's van "Kees m'n Sjees" in mijn Galerij
Onderdekoffer
Berichten: 495
Lid geworden op: 23 sep 2018 09:43
Mercedes-Benz: C220 cdi 2006 sed. Aut. W203
Locatie: Amsterdam

08 mar 2019 00:32

Ik kom morgen de s65 ophalen! Hou je em ff apart?? :o
Het enige wat Duitsers kunnen... Mercedes maken! :applaus:
dutchtbi
Berichten: 1274
Lid geworden op: 15 jan 2014 15:39
Mercedes-Benz: 2017 S213 E250 Premium Plus.

11 mar 2019 09:25

Wel jammer dat ze bij die CLA niet gelijk de lichtunits wat strakker hebben getrokken zoals bij de A, maar voor en achter toch weer van die rare uitstulpingen aan de units hebben gemaakt
Als het niet gaat zoals het moet, dan moet het maar zoals het gaat.
Gebruikersavatar
Maus2000
Berichten: 2220
Lid geworden op: 24 jul 2009 14:24
Mercedes-Benz: S210 E320 Benzine Kawasaki ZZR1100
Locatie: Den Bosch

12 mar 2019 10:10

Wat een lelijke klokkenwinkel in de CLA.
Dat ziet er echt niet uit :sst:

Is het nu zo moeilijk om dit netjes in het dashboard te verwerken zoals bij de S :? :?
Een Benz met 100.000 km is net ingereden...,Maar wel krokant geworden.
Gebruikersavatar
Stargeezer
Berichten: 30
Lid geworden op: 04 apr 2017 20:03
Mercedes-Benz: CLA 180 Shooting Brake (AMG uitvoering)

13 mar 2019 14:30

Ik vind de huidige CLA SB dan toch veel mooier dan zowel interieur als exterieur.

De luchtroosters in de nieuwe zijn helemaal niet mijn ding.
Kolonel
Berichten: 27
Lid geworden op: 10 dec 2018 22:33
Mercedes-Benz: MB A hatchback A220

25 apr 2019 20:44

CLA SB 35
Gebruikersavatar
Helmy
Beheerder
Berichten: 7556
Lid geworden op: 23 jan 2010 20:29
Mercedes-Benz: '11 C218 CLS350 CDI AMG
Specialisatie: Nieuws, Design, Google
Contacteer:

05 jun 2019 19:19

En inmiddels ook onthuld, de CLA 35 als Shooting Brake (X118). Qua uitrusting en techniek hetzelfde als de reeds onthulde CLA 35 Coupé (C118). Aankomende vrijdag schijnt overigens de eerste officiële info naar buiten te komen over de nieuwe AMG 45-modellen.

Klik op onderstaande afbeeldingen voor een vergroting:

69050 69051 69052 69053

69054 69055 69056 69057

69058 69059 69060 69061

69062 69063 69064 69065

69066 69067 69068

69069 69070


Bron: Mercedes-Benz Passion Blog, beelden door Daimler AG
Nu: '11 218.323 AMG-pakket
Ex: '94 202.020 Sport -- '01 203.004 Classic -- '00 202.134 Elegance Selection
Gebruikersavatar
Helmy
Beheerder
Berichten: 7556
Lid geworden op: 23 jan 2010 20:29
Mercedes-Benz: '11 C218 CLS350 CDI AMG
Specialisatie: Nieuws, Design, Google
Contacteer:

02 mar 2020 22:40

Inmiddels gedebuteerd als CLA 250 e:

1,3-liter 4-cilinder benzinemotor
- 118 kW (160 pk) bij 5.500 tpm
- 250 Nm bij 1.620 tpm
Elektromotor
- 75 kW
- 300 Nm
Systeem
- 160 kW (218 pk)
- 450 Nm
- 15,6 kWh accu capaciteit (Accumotive, 150 kg)
- 10-100% geladen in 1 uur 45 minuten (wisselstroom bij 7,4 kW wallbox)
- 10-80% geladen in 25 minuten (gelijkstroom 24 kW)
Prestaties
- 0-100 km/h in 6,9 seconden
- 140 km/h topsnelheid (elektrisch)
- 235 km/h topsnelheid (benzine)
- 69-76 kilometer elektrisch bereik (NEDC)
- 58-68 kilometer elektrisch bereik (WLTP)
Verbruik
- 1,6-1,4 liter op 100 kilometer (gecombineerd)
- 15,5-14,8 kWh op 100 kilometer
- 37-33 gram CO2 per kilometer (gecombineerd)
Nu: '11 218.323 AMG-pakket
Ex: '94 202.020 Sport -- '01 203.004 Classic -- '00 202.134 Elegance Selection
Plaats reactie