Dubbel Din Radio

Voor technische vragen over Mercedes-Benz.
Forumregels
Let bij technische vragen op de regels: #2 Vragen en #3 Antwoorden
Mozartjacobs
Berichten: 19
Lid geworden op: 06 okt 2017 09:54
Mercedes-Benz: A klasse A170 W168 2003
Locatie: Herentals

Re: Dubbel Din Radio

Berichtdoor Mozartjacobs » 06 okt 2017 16:29

Ik heb geen stuurbediening. Maar heb wel ontdekt dat de radio die ik wou bestellen niet op CANBUS kan aangesloten worden.

plorie
Donateur
Berichten: 15708
Lid geworden op: 06 dec 2010 18:17
Mercedes-Benz: W220 S320, W168 A160 Elegance (ex W220 S320cdi, W210 E430, S210 E430)
Locatie: Papendrecht

Re: Dubbel Din Radio

Berichtdoor plorie » 06 okt 2017 16:36

Is dat erg? Als je een geschakelde en permanente voeding bij je stekkers hebt, en alle luidsprekeraansluitingen, is er niets aan de hand.

Gebruikersavatar
Evert 1993
Berichten: 61
Lid geworden op: 28 nov 2016 16:26
Mercedes-Benz: w203 c180 kompressor 2003
Locatie: Rozenburg-Rotterdam

Re: Dubbel Din Radio

Berichtdoor Evert 1993 » 06 okt 2017 16:45

Misschien is het een optie dat je bij de winkel waar je de radio aanschaft wat informatie kan inwinnen voor je hem koopt?

Mozartjacobs
Berichten: 19
Lid geworden op: 06 okt 2017 09:54
Mercedes-Benz: A klasse A170 W168 2003
Locatie: Herentals

Re: Dubbel Din Radio

Berichtdoor Mozartjacobs » 06 okt 2017 16:56

Ik ga een Chinese radio kopen die een vriend ook heeft. Werkt heel goed bij mijn vriend maar volgens de winkel niet met CANBUS? Begrijp eigenlijk niet waarom. Ik stel de vraag aan de verkoper.

Gebruikersavatar
Evert 1993
Berichten: 61
Lid geworden op: 28 nov 2016 16:26
Mercedes-Benz: w203 c180 kompressor 2003
Locatie: Rozenburg-Rotterdam

Re: Dubbel Din Radio

Berichtdoor Evert 1993 » 06 okt 2017 17:05

Bij een canbus heb je altijd een lead nodig. Lead kabels zijn er volgens mij alleen voor de bekende merken. Dus ik denk dat de verkoper het niet zal zeggen dat er een canbus nodig is als die niet bestaat...

Gebruikersavatar
Sneaky Pete
Donateur
Berichten: 1126
Lid geworden op: 08 mar 2014 19:18
Mercedes-Benz: R171 SLK 350
Locatie: Zuid-Oost Brabant

Re: Dubbel Din Radio

Berichtdoor Sneaky Pete » 06 okt 2017 17:29

Mozartjacobs schreef:Ik ga een Chinese radio kopen die een vriend ook heeft. Werkt heel goed bij mijn vriend maar volgens de winkel niet met CANBUS? Begrijp eigenlijk niet waarom. Ik stel de vraag aan de verkoper.


CANbus is niet een simpel draadje. Het CAN netwerk in je Benz is een computernetwerk. Alles wat daar op aangesloten zit heeft een eigen adres. Over dat netwerk gaan pakketjes informatie met een adres zodat die info alleen terugkomt bij die unit waar het voor bestemd is. Als jij op de knop van je stuurwiel voor meer volume drukt stuurt jouw stuurkolom module een pakketje met informatie over het CAN netwerk geadresserd aan je radio waarin het commando "meer volume svp" staat. Jouw originele radio snapt dat en zal het volume harder zetten. Maar, je voelt 'm al, jouw aftermarket radio heeft waarschijnlijk geen CAN aansluiting en krijgt die info dus ook nooit binnen. En als ie wel een CAN aansluiting had heb je dikke kans dat ie er niks van snapt want die info is vaak merkspecifiek. Vandaar dat je een CAN adapter nodig hebt. En dan specifiek een voor MB. Die snapt dat wel en zet het om in iets wat je radio wel begrijpt. Vandaar dat ie vaak ook nog specifiek voor een bepaald merk radio is.
Het heet CANbus omdat het netwerk een bus structuur heeft, vergelijkbaar met je PC-netwerk thuis als je dat hebt. Ethernet dus.

Mozartjacobs
Berichten: 19
Lid geworden op: 06 okt 2017 09:54
Mercedes-Benz: A klasse A170 W168 2003
Locatie: Herentals

Re: Dubbel Din Radio

Berichtdoor Mozartjacobs » 06 okt 2017 17:40

Maar mijn A 170 CDI heeft geen enkele externe bediening op stuur of elders die radiofuncties, gsm functies of wat dan ook kunnen bedienen. Ik kan me dan inbeeld dat ofwel mijn wagen geen canbus heeft of mijn radio zijn werking en de besturing ervan niet afhankelijk is van het canbus systeem. Ik moet enkel stroom hebben en de speakers aan kunnen sturen. Dus lijkt mij de het CANBUS verhaal overbodig. Ik moet enkel checken of de kabel van mijn wagen past in die van de radio en zo niet even kijken naar een verloopstuk of zelf beginnen mengen.

Gebruikersavatar
Sneaky Pete
Donateur
Berichten: 1126
Lid geworden op: 08 mar 2014 19:18
Mercedes-Benz: R171 SLK 350
Locatie: Zuid-Oost Brabant

Re: Dubbel Din Radio

Berichtdoor Sneaky Pete » 06 okt 2017 17:44

Als je geen stuurbediening hebt kun je dat hele CANbus verhaal vergeten inderdaad. Heb je niet nodig. Je Benz zal wel een CAN netwerk hebben alleen zit je radio (ook je originele) er dan niet op.

Mozartjacobs
Berichten: 19
Lid geworden op: 06 okt 2017 09:54
Mercedes-Benz: A klasse A170 W168 2003
Locatie: Herentals

Re: Dubbel Din Radio

Berichtdoor Mozartjacobs » 06 okt 2017 20:39

Whoehoe! Goed nieuws!

1967
Berichten: 130
Lid geworden op: 20 feb 2017 13:45
Mercedes-Benz: op zoek naar een mooie bolhoed uit de jaren 60 :)
Specialisatie: turbo-tuning

Re: Dubbel Din Radio

Berichtdoor 1967 » 07 okt 2017 00:15

Mozartjacobs schreef:Deze kabel zit achteraan de radio


Dat is 100% zeker weten een standaard iso kabel!!!

Gebruikersavatar
Evert 1993
Berichten: 61
Lid geworden op: 28 nov 2016 16:26
Mercedes-Benz: w203 c180 kompressor 2003
Locatie: Rozenburg-Rotterdam

Re: Dubbel Din Radio

Berichtdoor Evert 1993 » 07 okt 2017 18:17

Kijk dat scheelt een hoop. Ik zou dan wel nog even na kijken of je geen antenne verloopstekker nodig heb ;)

Mozartjacobs
Berichten: 19
Lid geworden op: 06 okt 2017 09:54
Mercedes-Benz: A klasse A170 W168 2003
Locatie: Herentals

Re: Dubbel Din Radio

Berichtdoor Mozartjacobs » 07 okt 2017 22:38

Je Evert, dat klopt. Ik heb inderdaad een verloopstekker nodig voor de antenne.