Mercedes S124 V8 Turbo project build by JMSpeedshop !

Deel hier video's over Mercedes-Benz.
Plaats reactie
johan84
Berichten: 329
Lid geworden op: 26 okt 2010 21:14
Mercedes-Benz: W201 190 6.0 V12 w124 230 TE Smart city coupe 0.8 cdi
Locatie: Emmen
Contacteer:

16 nov 2023 17:36

Foetske schreef: 14 nov 2023 16:09 Hi Johan,

Allereerst: weer een geweldig project man! Smullen ! Ik reageer bijna niet, maar lees wel mee!

Je vroeg wat tips. Dan moet je de zware industrie in. Als je wat wil stoeien met can-bus: https://www.hydrocan.nl/ Die kan jou daar mee helpen, en ook met goede hydraulische aansluitingen en leidingen die wel tegen methanol kunnen (doen ze in de trekker-trek al jaren)
Je kunt ook Swage-Lock gebruiken, tot 2800 bar.
Hij programmeert en bouwt can-bus componenten, ook in bestaande circuits.Wil je er een aantal turbo's op hebben én een goeie injectie, tot zelfs benzine direct in de cilinder inspuiten, dan moet je Ruud eens bellen:
Ruud Visser Engineering. Wij grappen wel eens: RVE weil AMG langsam ist. (alle respect voor AMG, begrijp me niet verkeerd!)

Ruud kan jou op dat vlak helpen. Hij is ook importeur van BorgWarner turbo's.

Hij is veel meer techneut dan marketeer: zijn website is een stuk minder professioneel dan zijn werk...! Ik denk dat jullie elkaar wel vooruit kunnen helpen.

https://www.aftermarketecushop.com/all-turbo-shop Ruud: 06-13906194

Voor de liefhebbers:

Wat hij kan? Bijvoorbeeld een diesel-truck uit de TruckPulling laten winnen. Euro6 en zonder AdBleu. (oké, bij de pullers 'vergeten' ze wat filters) Maar hij is ook de bedenker van GDI/CGI: hij bouwde dat een kleine 25 jaar geleden voor Mitsubishi, geloof ik. Al dieselt hij liever. Maar hij kent directe benzine-inspuiting. Veel lastiger dan diesel, omdat diesel met overmaat lucht draait, benzine moet in de goede verhoudingen. Ruud kan dat.

https://www.youtube.com/watch?v=m2WRmVBzQFA Let op: dit is met één turbo, meer mág niet. Bijna 6 bar overdruk.... Het pruttelen is veroorzaakt door de toerenbegrenzer.
Top dank je wel voor het meedenken ik ga hier zeker even naar kijken :goedzo:
Plaats reactie