Voorstelling

Ben je nieuw? Stel jezelf dan hier voor!
Plaats reactie
wachma
Berichten: 7
Lid geworden op: 05 aug 2022 15:07

05 aug 2022 15:48

Hallo,

Ik ben nieuw op het forum. 39 jaar, woon in België (Ninove). Heb in mijn leven al 3 mercedes gehad.
Eerst gereden in een mercedes glc 350e (voornamelijk gebruik van de vrouw). Een topwagen waar ik heel tevreden over was maar na +-75000km had deze al koppakkingsproblemen en heb ik hem met spijt weg gedaan. In dezelfde periode van de aankoop van de glc heb ik een mercedes c63 aangekocht. Deze heb ik momenteel nog en ik hoop hem nog heel lang te mogen houden :).
Ter vervanging van de glc is de gle 350e gekomen. Wat een prachtige wagen met alleen in combinatie met de luchtvering een zalige wegligging (zonder luchtvering is hij harder dan de glc, onbegrijpelijk maar goed). Alleen.... ik kan maar niet wennen aan zijn verschrikkelijk slechte elektronica:
- Alarm die bijna elke dag afgaat (hiervoor heb ik al een zekering uitgetrokken zodat ik de sirene niet telkens moet aanhoren). Ik verduidelijk even:
* Ik laad hem op aan een snellader en zit te wachten in de wagen, na x aantal minuten gaat het alarm af.. belachelijk
* Ik ga 95 tanken en stap terug in de wagen en hops daar is het alarm terug (logisch als je keyless hebt? not!)
* de wagen is open en staat op mijn oprit, ik wil er iets uitnemen, hops daar is het alarm terug
- zijn verschrikkelijk slechte sensoren (achterste hebben nooit gewerkt en voorste gaan voor geen meter juist -> heb ik niet bij mijn c63)
- Ik zet de lane assist af omdat het ronduit gevaarlijk is bij ons in de straat. De wagen gaat gewoon op de remmen omdat hij denkt dat beton witte lijnen zijn. Na herstart van de wagen staat de functie doodleuk terug aan... waarom??
- remmen voor wagens aan de overkant van de baan (je vraagt je af waarom). Zet ik deze functie af staat ze doodleuk ook weer aan de volgende keer wanneer ik terug in de wagen stap.
- Het kabeltje van mijn iphone raakt het touchpad. De post van de radio verspringt. Waarom werkt dit niet alleen op de huid?
- je wil in de wagen stappen maar de deur of de koffer reageert niet. probeer het nog eens opnieuw of 2x en dan werkt het wel.
- mijn kinderen liggen te slapen in de wagen terwijl hij op de oprit staat maar eigenlijk wil ik ze niet wekken en nog even laten doorslapen, ik laat de wagen elektrisch draaien zodat de airco de wagen blijft koelen. Zet dat ding hem uit na 1 of 2 minuten!!! ronduit gevaarlijk gezien de wagen in no time opwarmt door de zon. :evil: :evil:
- er staat een uitstapfunctie op zodat de wagen kan zakken. Je moet dit telkens manueel doen. Automatisch instellen dat hij dit elke keer doet gaat niet... logisch :applaus:
- er staat een carwashfunctie op de wagen. De uitbater vraagt me om dit aub niet te doen aangezien de wagen hem dan volledig omhoog zet en eigenlijk moet hij volledig zakken zodat de sproeiers de onderkant kunnen kuisen :lol:
- de wagen gaat ineens op de rem als ik uit een parking rij en aan de overkant van de straat een wagen ziet passeren. Je verschiet je op dat ogenblik een bult want je moet niet aan de overkant zijn en bijgevolg spreken we nog over 4 meter verschil.
- de afstandsbediening zit in mijn zak. De wagen staat op een afstand van 10 of meer meter. Ik ben in de zaak aan het werken en heb geen zicht op de auto. Staat de koffer ineens open. veilig.. de oude afstandsbedieningen hebben dit probleem nauwelijks. Hiervoor heb ik een hoesje gekocht en dit reduceert het probleem gelukkig al met 90%

Ik kan nog even doorgaan. Ik hoop dus via dit forum iemand te vinden die in de software van de wagen kan zoals ik vroeger met mijn VW kon via vagcom want ik ben radeloos
wachma
Berichten: 7
Lid geworden op: 05 aug 2022 15:07

05 aug 2022 16:07

Iedereen ziet graag een plaatje. Hierbij enkele foto's van de wagens
Bijlagen
IMG_4267a.JPG
IMG_4267a.JPG (134.11 KiB) 211 keer bekeken
IMG_5182a.jpg
IMG_5182a.jpg (191.27 KiB) 211 keer bekeken
Gebruikersavatar
Rainaldo
Beheerder
Berichten: 7425
Lid geworden op: 29 sep 2005 23:45
Mercedes-Benz: W212 E200CGI
Specialisatie: Financiële forumzaken
Locatie: Nieuwpoort - NL
Contacteer:

06 aug 2022 01:16

Welkom op het forum :)

Heb je deze lijst al met je dealer/verdeler doorgenomen?

Alarm = belgische wetgeving
Lane assist en remassistent = europese wetgeving
--------------------------------------------------------------------------------
Forumkentekenplaathouder kopen?
Garagekosten uitgespaard? Stuur mij een PB en wordt donateur.

Uitleg wagenkaart/datakaart (klik)
**| Werkt bij Mercedes-Benz dealer Louwman Gorinchem |**
wachma
Berichten: 7
Lid geworden op: 05 aug 2022 15:07

15 aug 2022 12:59

nee,
betreft alarm uitzetten heb ik al eens gemeld maar ze kunnen er niets aan doen. Binnenkort ga ik nog eens een actie ondernemen.
Plaats reactie