P2263 probleem

Voor technische vragen over Mercedes-Benz.
Plaats reactie
smira
Berichten: 1
Lid geworden op: 27 jun 2022 15:00
Mercedes-Benz: Sprinter

27 jun 2022 15:20

Hi allemaal!

Ik ben nieuw op het forum en heb gelijk een vraag over onze Mercedes Sprinter 313 uit 2011 :)

Vorig jaar ging het motorlampje knipperen en kwam bij het uitlezen de foutcode P2263 naar voren. Het lampje ging steeds pas na een tijdje rijden branden en alleen op wegen waar minimaal 80 à 90 km per uur gereden kon worden (meestal dus alleen op de snelweg). Verder geen bijzonderheden. Dus niet per se bij optrekken, inhalen waarbij wat meer vermogen wordt gevraagd of iets. Gewoon zomaar ineens. Op wegen waar je minder hard mag rijden bleef de melding uit.

Onze garage dacht daarom dat het iets te maken had met het regenereren en stelde voor om het roetfilter te reinigen omdat deze al aardig vol bleek te zitten. Dit hielp en we hebben daar zo'n 13.000 km zonder verdere problemen mee gereden, maar nu ging op de snelweg toch weer ineens het motorlampje knipperen en na uitlezen bleek het opnieuw om de foutcode P2263 te gaan.

We weten inmiddels dat het verschillende dingen kunnen zijn (waaronder vacuumklep en/of pomp, EGR, bout inlaatspruitstuk, turbo zelf etc.), maar alles zomaar vervangen vraagt natuurlijk best wat budget, dus we zijn benieuwd of iemand op basis van ons verhaal misschien gelijk al een idee heeft van wat het meest logisch zou zijn?

*We hebben binnenkort ook een afspraak met onze garage, maar die heeft het erg druk op het moment en daardoor zijn we zelf alvast een beetje op onderzoek uit wat het zou kunnen zijn. We hebben zelf enige ervaring met het onderhouden en klussen van/aan auto's en zouden mogelijk zelf al het een en ander kunnen vervangen.

Hoor graag jullie gedachtes :) Alvast bedankt!
Gebruikersavatar
deJongTimer
Donateur
Berichten: 1604
Lid geworden op: 21 jul 2018 13:27
Mercedes-Benz: MB SLK350 R171
Locatie: Kop Noord-Holland

29 jun 2022 19:28

Heb je al even op YT gezocht ? Mercedes sprinter P2263 ..
Ervaring delen is Kennis vermenigvuldigen. :goedzo:
Plaats reactie