Mercedes-Benz DrivingAcademy bestaat 1 jaar!

De officiële media/persberichten.
Gebruikersavatar
MercedesForum.nl/be
Berichten: 957
Lid geworden op: 05 feb 2006 13:29
Contacteer:

Mercedes-Benz DrivingAcademy bestaat 1 jaar!

Berichtdoor MercedesForum.nl/be » 01 nov 2013 11:12

MBDA 1.jpg
MBDA 1.jpg (70.66 KiB) 7542 keer bekeken

De rijopleiding van de Mercedes-Benz DrivingAcademy (MBDA) bestaat precies één jaar. De start vond vorig jaar plaats in de regio Amsterdam. Er waren toen vier instructeurs in dienst. Inmiddels is de MBDA met 12 instructeurs ook actief in de provincies Utrecht en Zuid-Holland. Nog deze maand gaat de rijopleiding van Mercedes-Benz ook van start in de regio Eindhoven.

In het afgelopen jaar is duidelijk geworden dat de coaching gerichte opleidingsmethode van de MBDA zijn vruchten afwerpt: het MBDA-slagingspercentage ligt duidelijk hoger dan het landelijk gemiddelde.


Afbeelding
Persbericht
Bron: Mercedes-Benz Nederland

  • Snelle groei: van 4 naar 12 instructeurs in één jaar
  • Slagingspercentage ver boven landelijk gemiddelde
  • Unieke, coachende lesmethode belangrijke succesfactor

De rijopleiding van de Mercedes-Benz DrivingAcademy bestaat sinds 2009. Groot-Brittannië had toen de primeur en inmiddels is de opleiding ook te volgen in de Verenigde Staten, Canada, Duitsland en China. Wereldwijd zijn er nu 100 instructeurs (Driving Coaches) die samen al meer dan 100.000 lesuren hebben verzorgd. De lesmethode van de MBDA is uiteraard gericht op het behalen van het rijbewijs. Dat gebeurt door praktijklessen (in Nederland met de Mercedes-Benz A-Klasse) te koppelen aan een innovatieve lesmethode waarbij persoonlijke coaching centraal staat. Belangrijke elementen van de rijopleiding zijn bijvoorbeeld E-learning waarbij omstandigheden met duidelijke risicofactoren online worden getraind, de Mercedes-Benz On-road Driver Assessments of MODA’s (vier toetsmomenten die inzicht geven in de voortgang) en de Persoonlijke Risicoanalyse waarbij van elke cursist een ‘persoonlijk risicoprofiel’ wordt bepaald.

Sinds november 2012 ook in Nederland
In november 2012 ging de MBDA-rijopleiding in ons land van start in de regio Amsterdam. Er waren toen vier Driving Coaches in dienst. In 2013 werden ook de provincies Utrecht en Zuid-Holland aan het werkgebied toegvoegd en nog deze maand slaat de MBDA de vleugels uit naar de regio Eindhoven. Per 1 december zijn er in Nederland in totaal 12 MBDA-instructeurs actief. De Mercedes-Benz DrivingAcademy streeft op termijn naar landelijke dekking.

Slagingspercentage ver boven landelijk gemiddelde
De specifieke aanpak van de Mercedes-Benz DrivingAcademy werpt ook in ons land zijn vruchten af. Het slagingspercentage van de kandidaten die in het afgelopen jaar hun rijopleiding bij de MBDA volgden en voor het eerst examen deden, kwam uit op 66-70%. Het landelijke gemiddelde bedraagt 45-50% (cijfers afkomstig van http://www.rijschoolgegevens.nl van het CBR - Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen).

Kwaliteit van Mercedes-Benz niveau
Het hoge kwaliteitsniveau van de rijopleiding van de MBDA zit hem niet alleen in de unieke lesmethode, het is vooral ook te danken aan mensenwerk. Daarom leidt de Mercedes-Benz DrivingAcademy zijn eigen instructeurs op. Zij worden geselecteerd op hun coachende kwaliteiten en worden ook zelf intensief gecoacht. De MBDA hanteert namelijk de ‘Quality Assurance’. Dat betekent bijvoorbeeld dat instructeurs elke maand gedurende twee dagen een camera in hun lesauto krijgen. Daarmee wordt de manier van lesgeven vastgelegd. Op basis hiervan is te zien hoe de leerling reageert en waar eventueel nog verbeterpunten liggen.

http://www.mb-drivingacademy.nl/
Dit is een account van 'team MercedesForum.nl/be' om nieuwsberichten e.d. te plaatsen.
Dit account kan geen PB's ontvangen of versturen.


MercedesForum.nl/be op Twitter & Facebook

Gebruikersavatar
schim
Berichten: 2080
Lid geworden op: 30 mei 2010 17:11
Mercedes-Benz: uiteraard

Re: Mercedes-Benz DrivingAcademy bestaat 1 jaar!

Berichtdoor schim » 02 nov 2013 14:52

En na afloop eten bij de Mac ? ;)
Bijlagen
g-63-amg-sneaks-in-dutch-mcdonald-s-commercial-.jpg
g-63-amg-sneaks-in-dutch-mcdonald-s-commercial-.jpg (57.3 KiB) 7481 keer bekeken
After all is said & done, a lot more is said, than done.

Gebruikersavatar
SK
Berichten: 5506
Lid geworden op: 07 feb 2008 14:15
Mercedes-Benz: W124 250D, S124 E300TD
Specialisatie: pizza con filtri dell'aria

Re: Mercedes-Benz DrivingAcademy bestaat 1 jaar!

Berichtdoor SK » 02 nov 2013 20:02

gefeliciteerd :applaus:

Slimme marketingmethode om met name jonge mensen enthousiast te krijgen voor het merk Mercedes-Benz :)
Sluit naadloos aan op de strategie van Daimler-AG, dus wat dat betreft hulde :goedzo:
W124 250D 1985

S124 E300TD 1994

In the military they give medals to people who are willing to sacrifice themselves so that others may gain. In business, bonuses are given to people who are willing to sacrifice others so that they may gain themselves.