auto uit duitsland invoeren fahrzeugbrief

Reisverslagen met de Mercedes en bestemmingen die bezocht kunnen worden met de Mercedes.
Plaats reactie
dieseldriver
Berichten: 113
Lid geworden op: 02 nov 2014 11:36
Mercedes-Benz: w210
Locatie: zuid holland

09 jan 2020 21:27

Hallo allen .

Auto uit duitsland waarvan ontbrekend deel 1 van de Fahrzeugbrief. kan deze zonder problemen door de rdw keuring of ……?

kun je evt gemakkelijk dat deel 1 in duitsland aanvragen ? Heeft iemand hier ervaring mee ?
LucP
Berichten: 53
Lid geworden op: 19 jan 2019 14:17
Mercedes-Benz: A205, Mini Cooper bouwjaar 2018

10 jan 2020 18:16

Ik heb in november een A205 gekocht bij een invoerder. De wagen is aangekomen, maar de papieren om hem in te voeren, zijn verdwenen. DHL heeft ze niet afgegeven. Tot nu wacht ik om de wagen te kunnen afhalen en kan nog een tijd duren. Dus ik vermoed dat alle papieren erbij dienen te zijn. Veel geluk!
Gebruikersavatar
Mercedes58
Berichten: 17
Lid geworden op: 10 jan 2020 09:44
Mercedes-Benz: C220 d Estate Avantgarde S205 uit 2016
Specialisatie: IT en auto's

27 feb 2020 14:07

Misschien een beetje late reactie, maar ik heb begin februari ook een Mercedes C220d Avantgarde ingevoerd uit Duitsland. De verkopende garage stelde een koopovereenkomst en daarmee hebben we de auto op mijn naam laten zetten bij de strassenverkehramt, incl. tijdelijke 14 dagen kenteken.
Ik kreeg dus een fahrzeugbrief (groen) mee, met mijn gegevens. Deze fahrzeugbrief werd later ingenomen door de RDW tijdens de invoerkeuring. Inmiddels heb ik alles geregeld en is de NL kenteken al binnen.

Waarschijnlijk ben je zelf ook op Internet tegengekomen dat er wordt gezegd dat er geen tenaamstelling (fahrzeugbrief) nodig is en dat je met de oude papieren ook de invoer kan regelen. Wellicht als je de auto m.b.v. een trailer vervoert en auto is in Duitsland al afgemeld.

Helaas kreeg ik geen tijd om dit alles uit te zoeken. Toen ik plotseling de auto online tegenkwam, ging alles zeer snel en heb dus wel een fahrzeugbrief gekregen.
Vaak geven de verkopende garages aan dat ze "helpen" met de exportadministratie. Zo ook bij mij dus
De garagehouder had een "kennis" bij de strassenverkehramt. Die regelde zonder te wachten alles incl. de 14 dagen kenteken verzekering en fahrzeugbrief voor € 230 euro. Ik had op dat moment geen kans om te weigeren, want het was behoorlijk druk bij de strassenverkehramt rond 14:30 uur en ik moest nog 700 Km terugrijden. Ik denk dat dit alles zeker goedkoper kon, maar werd dus verrast door de situatie.

Tenslotte viel het me op dat deze "kennis" zonder pardon de strassenverkehramt in ging en zonder te wachten alles op de achtergrond bij de gemeente regelde. Zo kon hij met een speciale pas ook in de afgeschermde ruimten van de strassenverkehramt. Lijkt me wel een beetje corrupt:-(
Wim3105
Berichten: 3
Lid geworden op: 03 okt 2016 16:18

30 mar 2020 21:37

Ik heb al diverse autos uit duitsland gekocht en het eenvoudigste en goedkoopste manier is de auto met een aanhanger/ ambulance op te halen. Je moet opletten dat de verkoper volgende documenten heeft; Fahrzeugbrief en Fahrzeugschein met gelijke document-nummers, eventueel geldig TÜV rapport en EG-übereinstimmungsbescheinigung (certificaat van Origine ) Na betaling en ontvangst van koopkontrakt rijdt U vervolgens naar huis. Buiten de koopprijs tot dusver geen extra kosten. Thuis maakt U een afspraak met de RDW voor aanvraag van een Nederlands kenteken en neem alle hierboven genoemde documenten mee en ook een legitimatie bewijs ; kosten hiervoor € 100,10. Let op; de aanvrager moet in persoon aanwezig zijn. vervolgens moet u een BPM aangifte en berekening indienen bij de Douane in Heerlen. deze aangifte en berekening kunt u ook laten verzorgen door Autotelex , kosten € 29,95. Na max. 5 werkdagen ontvangt u een Email van de belastindient met een kenmerk om de BPM te betalen en hierna ontvangt u na ook weer max. 5 werkdagen per post uw kentekenbewijs en een dag later de Code voor overschrijving. Op deze manier hoeft u een Duitsland geen formuliteiten of acties te vervullen .
Ik wens u veel succes
Plaats reactie