Het Automeisje: Interview met Karin Oud

De laatste Mercedes-Benz nieuwtjes vind je hier.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Karin Oud
Berichten: 66
Lid geworden op: 27 apr 2012 16:42
Mercedes-Benz: R170 SLK 200 kompressor special edition
Specialisatie: www.keyflex.nl
Locatie: Baarn
Contacteer:

28 jan 2014 21:03

ScreenShot001.jpg
ScreenShot001.jpg (409.08 KiB) 3726 keer bekeken
Naast een echte zakenvrouw (eigenaar van KeyFlex opgericht in 2003) is Karin Oud ook een op-en-top Automeisje. Wellicht moet ik er ‘Autodame’ van maken met een reputatie zoals de hare. Karin is namelijk sinds maart 2012 voorzitter van de MB SLK Club Nederland.

§ Je hebt de club opgericht. Hoe is dat idee zo ontstaan?

Daarvoor gaan we terug naar 2006 toen ik tijdens een evenement van Mercedes-Benz in Breukelen kennismaakte met de voormalige voorzitter van de stichting Mercedes-Benz Automobiel Clubs (MBAC). Oriënterende gesprekken volgde maar mijn drive werd op de proef gesteld toen bleek dat anderen dezelfde intentie hadden maar het uiteindelijk voor gezien hielden. Wereldwijd bestaan al langer officiële SLK-clubs, voor mij een reden temeer dat Nederland niet achter kon blijven. Gaandeweg kreeg het oprichten van een landelijke SLK-club steeds meer gestalte. Voorafgaand aan de oprichtingvergadering mocht ik al verschillende enthousiaste reacties van aspirant-leden ontvangen. Dankzij hun vertrouwen en aanwezigheid tijdens de oprichtingsvergadering op 24 maart 2012 kon het bestuur geformeerd worden. De stichting MBAC kreeg er een nieuwe ster bij en de MB SLK Club Nederland als jongste telg uit de stal van Mercedes-Benz werd een feit.

§ Vanwaar een Mercedes-Benz SLK? Wat betekent het merk voor jou?

Sinds 2005 rijd ik een SLK (200 kompressor, R170 Special Edition uit 2003) en de keuze destijds was eenvoudig. Toentertijd waren er niet echt veel betaalbare cabriolets met zowel een automatische als handgeschakelde transmissie en een elektrisch inklapbaar variodak. Graag wilde ik een sportieve cabriolet waarbij ik niet afhankelijk zou zijn van anderen wanneer ik dakloos wil rijden. Onafhankelijkheid creëert vrijheid en dat past eigenlijk wel bij mij. Ik ben nog steeds enthousiast over dit type Mercedes-Benz en wat is er nu mooier om die passie en beleving te delen met andere SLK-liefhebbers? Ook de indrukwekkende geschiedenis achter het automerk speelt mee. Overigens ken ik geen ander merk dat zo vaak is bezongen. Nummers van onder andere Janis Joplin, The Eagles en Klein Orkest klinken velen bekend in de oren en dan “Vrijheid is een volgetankte Mercedes” van Armand niet te vergeten. De tekst vind ik briljant!

§ Een vrouw aan het roer. Hoe kreeg je de MercedesForum- en clubleden aan jouw kant?

Dankzij het World Wide Web is het niet ingewikkeld om in contact te komen met andere Mercedes-Benz-liefhebbers. Enkel iets roeptoeteren werkt natuurlijk niet, doorpakken en de daad bij het woord voegen wel. Het aardige van een intrinsieke motivatie is dat wanneer je ergens voor gaat, er veel energie, creativiteit en bovenal leuke, nieuwe contacten voor terugkomen. Onze evenementen zijn spraakmakend en op een gemoedelijke manier verbindend te noemen. Vóór en dóór leden wordt steeds vanzelfsprekender en vormt daarmee een onmisbaar draagvlak. Clubleden die belangeloos de MB SLK Club Nederland een warm hart toedragen. Hartverwarmend vind ik dat! Uit het onverminderd doorgroeiende ledenaantal maar ook de spontane reacties valt op te maken dat vele SLK-rijders blij zijn dat in Nederland een door Mercedes-Benz erkende SLK-club bestaat wat verschillende ledenvoordelen biedt. Daarentegen ontvangen we ook aanmeldingen van aspirant-leden die een SLK gaan aanschaffen en zich verheugd alvast opgeven voor een lidmaatschap.

§ Heb je wel eens te maken gehad met de vrouwelijke vooroordelen in de autowereld? Zo ja, kun je hier een voorbeeld van geven?

O ja, zeker. Heb je even? Overigens heb ik daar geen moeite mee hoor en leidt dat niet zelden tot onvergetelijke situaties waar ik met een glimlach aan terugdenk. Maar goed een voorbeeld. Voorafgaand aan ieder evenement vindt onder andere de sponsoringafstemming plaats. Zo hadden Arnoud Daan, onze penningmeester, en ik een afspraak met de directie van een Mercedes-Benz-dealer toen halverwege het gesprek de salesmanager spontaan aanschoof en er aanvankelijk van uitging dat ik was meegekomen als assistent, hilarisch toch?

§ We draaien de vraag om. Heb jij wel eens van je positie kunnen profiteren puur om het feit dat je een vrouw bent?

Het woord “profiteren” heeft voor mij een negatieve klank en valt ook niet te rijmen met mijn karakter of de manier waarop ik in het leven sta. Dat men het als bijzonder ervaart dat een vrouw een automotive vereniging opricht en bestuurt is een ander verhaal en vormt wellicht de reden dat alle gastvrije Mercedes-Benz-locaties en betrokken gelijkgestemden een ongedwongen en hartelijk onthaal tijdens de evenementen voor onze clubleden waarmaken waar nog lang over nagepraat wordt.

§ Heb je bepaalde doelstellingen (behaald) m.b.t. het oprichten en besturen van de MB SLK Club Nederland?

Wanneer mensen met een overdrive bijeenkomen, gebeuren de mooiste dingen. Dat is er één. Daarnaast koesterden wij als net opgerichte vereniging bepaalde verwachtingen. Verwachtingen die wat mij betreft direct na de oprichtingsrit ruimschoots werden overtroffen. De snelle groei geeft aan dat er behoefte aan een landelijke SLK-club in Nederland bestaat waar ook SLK-eigenaren uit omringende landen zich welkom voelen. En, dat onze clubleden nog vaak met plezier aan onze evenementen mogen terugdenken. Daar doen we het voor wat mij betreft maar ik kan dat onmogelijk alleen. Alleen kun je misschien wel sneller maar samen kom je verder, veel verder!

§ Hoeveel procent is vrouw binnen jullie club?

Hoewel ons ledenbestand thans uit 15% vrouwen en 85% mannen bestaat, zien we tijdens onze evenementen een redelijk evenwichtige diversiteit. Ik denk dat er (nog steeds) meer heren dan dames zijn die meerdere auto’s bezitten. Wanneer zij hun wagenpark met een SLK uitbreiden en zich oriënteren binnen het verenigingsleven, komen zij al snel bij de MB SLK Club Nederland uit. Tevens bleek dat er een paar inventieve SLK-liefhebbers zichzelf als clublid aanmeldden om samen met hun vrouw én feitelijke SLK-eigenaar het SamenLekkerKarren te ervaren.

§ We sluiten af met een veel gehoorde vraag: ‘’De SLK, is dat geen typische vrouwenauto?’’

Tja, aan de hand van onze ledenopbouw kun je stellen dat een dergelijke vraag vooralsnog het tegendeel aantoont. Lijkt mij vooral een kwestie van smaak. Doorgaans wordt het Mercedes-Benz-type SL wel als mannelijker gezien maar mist de letter “K” en staat die niet voor Kwaliteit? Geintje ;-)

Geïnteresseerd of nieuwsgierig geworden? De voorlopige evenementenagenda en nadere informatie zijn raadpleegbaar via de site http://www.mbslkclub.nl
ScreenShot002.jpg
ScreenShot002.jpg (272.68 KiB) 3726 keer bekeken
bron: http://www.hetautomeisje.nl/interview-karin-oud/
Met een hartelijke groet,
Karin Oud
Gebruikersavatar
Jos0016
Berichten: 668
Lid geworden op: 27 apr 2006 21:35
Mercedes-Benz: 560 sel 1987. 300 ce24 cabrio 1993. E 320 COMBI 2004
Locatie: helmond
Contacteer:

28 jan 2014 22:07

Mooi geschreven Karin.
Gr.jos
http://www.dedakdekker.com
  • Once upon a time there was Mercedes and i have an Caruna.
  • 6 koeien (24/25 m2) leer en 100 manuren hebben ze ervoor nodig gehad volgens de leerspecialisten, en dan heb je een Caruna.
  • Sinds 12 januari 2008 is de S-klasse Club aangesloten bij de MBAC.
Gebruikersavatar
Karin Oud
Berichten: 66
Lid geworden op: 27 apr 2012 16:42
Mercedes-Benz: R170 SLK 200 kompressor special edition
Specialisatie: www.keyflex.nl
Locatie: Baarn
Contacteer:

29 jan 2014 18:07

Dank je wel Jos!
Met een hartelijke groet,
Karin Oud
Gebruikersavatar
Peter
Oprichter
Berichten: 42150
Lid geworden op: 03 jul 2005 13:19
Mercedes-Benz: Ja
Locatie: Achterhoek
Contacteer:

29 jan 2014 18:57

Jos0016 schreef:Mooi geschreven Karin.
Gr.jos
Karin Oud schreef:Dank je wel Jos!
Volgens mij is het geschreven door 'Het Automeisje' en niet door Karin zelf (A)

Wel weer een leuk stukje om te lezen, aan passie voor het merk, de SLK en de club ontbreekt het jou niet :goedzo:
#doeslief
Gebruikersavatar
Tom
Berichten: 6206
Lid geworden op: 09 feb 2009 17:52
Mercedes-Benz: S212 200CDI - Honda CB900 Hornet
Specialisatie: Taxi/Onderhoud
Locatie: 's-Hertogenbosch

29 jan 2014 19:02

:goedzo:
Plaats reactie