29 september 2013: Terugblik MBAC najaarsmeeting en -rit

De laatste Mercedes-Benz nieuwtjes vind je hier.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Karin Oud
Berichten: 66
Lid geworden op: 27 apr 2012 16:42
Mercedes-Benz: R170 SLK 200 kompressor special edition
Specialisatie: www.keyflex.nl
Locatie: Baarn
Contacteer:

15 okt 2013 19:53

20130929 MB SLK Club NL G15f.jpg
20130929 MB SLK Club NL G15f.jpg (190.4 KiB) 3420 keer bekeken
Dat er veel Mercedes-Benz liefhebbers zijn, is bekend. En dat die elkaar graag in clubverband ontmoeten werd zondag 29 september 2013 wel duidelijk. Met een opkomst van meer dan 160 equipes en zo'n 400 deelnemers was de, door de stichting Mercedes-Benz Automobielclubs (MBAC) en aangesloten Mercedes-Benz clubs georganiseerde, najaarsrit een succes.

Als startlocatie was voor Restaurant de Stapelbakker gekozen en met wat passen en meten wisten alle deelnemers een plekje op de omvangrijk te noemen parkeerplaats te bemachtigen. Na de ontvangst met koffie en verschillende lekkernijen vond het welkomstwoord en de briefing plaats. Daarna ging de indrukwekkende colonne van Mercedes-Benzen gezamenlijk op weg in de uitbundig schijnende najaarszon. De najaarsrit met een lengte van zo’n 124 kilometer werd aan de hand van een routeboek afgelegd. De toertocht voerde over schilderachtige dijkjes en langs mooie riviertjes. Het eerste gedeelte ging langs fruitboomgaarden dwars door de Betuwe, van de Linge tot aan de Lek, over het Amsterdam-Rijnkanaal en langs de Nederrijn naar Rhenen. Vervolgens voerde de najaarsrit over de binnenwegen van de Heuvelrug richting Bunnik. Bij Fort Vechten werd gezamenlijk geluncht. Bij dit opeen na grootste fort van de Nieuwe Hollandse Waterlinie was het mogelijk om het oude fort te bezichtigen.

Na de lunch werd de route gesplitst en afzonderlijk door de Mercedes-Benz clubs voortgezet richting een ‘eigen’ eindlocatie. De MB SLK Club NL eindigden met 28 equipes bij het unieke Maarten Maartenshuis. Het Maarten Maartenshuis is het voormalig woonhuis van de gelijknamige auteur/dichter en maakt als kasteel deel uit van het gastvrije Landgoed Zonheuvel in Doorn. Met het Maarten Maartenshuis had geen betere eindlocatie voor deze najaarsrit gekozen kunnen worden. Onder het poortgebouw door bereikten onze glimmende bolides het kasteel waar het terras speciaal voor de MB SLK Club NL was omgetoverd in parkeerterrein. Dankbaar voor de exclusieve parkeermogelijkheid en onder het genot van drankjes met hapjes werd volop nagepraat en keken we terug op een heerlijke toerrit. Terugblikkend op deze bijzondere en zonovergoten dag waren de stichting MBAC en deelnemende Mercedes-Benz clubs verrast over het grote aantal deelnemende equipes dat niet onopgemerkt bleef en onderweg veel bekijks trok.

Met dank aan de enthousiaste clubleden voor het toegezonden fotomateriaal (87 stuks!) dat via de link is te bekijken.
http://www.mercedesforum.nl/album/album ... um_id=4634
Met een hartelijke groet,
Karin Oud
Plaats reactie