BR214 interieur onthuld, GLC Coupé debuteert en meerdere modellen vernieuwd.

De laatste Mercedes-Benz nieuwtjes vind je hier.
Gebruikersavatar
Helmy
Beheerder
Berichten: 7397
Lid geworden op: 23 jan 2010 20:29
Mercedes-Benz: '11 C218 CLS350 CDI AMG
Specialisatie: Nieuws, Design, Google
Contacteer:

20 apr 2023 22:02

De ruim 800-pk sterke AMG S 63 E Performance is na 2,5 jaar eindelijk onthuld en leverbaar.
De ruim 800-pk sterke AMG S 63 E Performance is na 2,5 jaar eindelijk onthuld en leverbaar.
BR223-AMG-S63-debute-15.jpg (158.63 KiB) 1485 keer bekeken
Terwijl Mercedes-Benz langzaam richting volledige elektrificatie van het programma toewerkt, worden ook de huidige modellen bijgepunt voor nog enkele jaren productie tot de volgende generatie met de EQ-modellen wordt samengevoegd.

Vernieuwingen aan telematica, motoriseringen en uitrustig voor BR118 CLA, BR247 GLA en GLB en BR167 GLE en GLS
In navolging van de A- en B-Klasse zijn meer modellen vernieuwd. Alle vernieuwingen hierin zijn optisch minder drastisch dan voorheen wel eens het geval is geweest. Deze zijn daarentegen vooral gericht op elektrische ondersteuning van alle motoriseringen en vernieuwde telematica. De CLA, GLA en GLB volgen hierbij de A- en B-Klasse waarvan de vernieuwingen eerder al benoemd zijn.

Naast de compacte SUV’s zijn ook de grootste SUV’s van Mercedes vernieuwd, met eveneens relatief weinig opvallende wijzigingen. Bij zowel de GLE als de GLS is het uiterlijk minimaal aangepast en heeft men zich meer gericht op de techniek. Alle motoren krijgen nu een 48-Volt boordnet en geïntegreerde starter-generator (ISG) die via de Boost-functie een extra 16 kW of 22 pk kan leveren. De plug-in hybrides zijn eveneens vernieuwd, beschikken nu over een 100-kW elektromotor en kunnen tot 109 kilometer volledig elektrisch rijden volgens WLTP.
De grilles zijn licht vernieuwd en er komen nieuwe lakken, bekledingskleuren en sierdelen beschikbaar. Doordat MBUX geupgrade is naar NTG7 is onder andere de ‘transparante motorkap’ zoals bekend uit de nieuwe GLC beschikbaar bij het inparkeren in Offroad modus. Daarnaast kan het navigatiesysteem voortaan de juiste route kiezen voor het rijden met aanhangwagens, rekening houdende met bijvoorbeeld snelheidsbeperkingen of toegestane lengtes/breedtes van de combinatie. Verder wordt de sfeerverlichting geupgrade naar de variant uit de S-Klasse. Energizing Air Control met dubbel luchtfilter is eveneens nieuw voor een optimale luchtkwaliteit in het voertuig.

C254 GLC Coupé debuteert, in juli al in de showroom
Na het debuut vorig jaar van de reguliere GLC (X254) is nu ook de GLC Coupé onthuld. Vanzelfsprekend is de auto zowel in uitrusting, motorisering als ook styling grotendeels identiek aan de reguliere SUV. Kenmerkend voor de GLC Coupé zijn de grille met standaard Mercedes-sterren patroon en de achterlichten met ander lichtsignatuur dan de reguliere GLC. De GLC Coupé krijgt daarnaast standaard een sportonderstel met variabele stuurbekrachtiging. Andere verschillen zijn de standaard gelaagde voorruit met akoestiekfolie ter geluidsreductie, en een groter panoramadak dat 6 centimeter verder open kan dan bij de reguliere GLC.
De nieuwe GLC-Coupé wordt met meerdere motoriseringen leverbaar, te weten de benzinevarianten GLC 200 4Matic en GLC 300 4Matic, en de dieselvarianten GLC 220 d 4Matic en GLC 300 d 4Matic. Er zijn ook plug-in hybrides gepland, namelijk de GLC 300 e 4Matic, GLC 400 e 4Matic en GLC 300 de 4Matic. Alle hybrides kunnen volgens WLTP meer dan 100 kilometer puur elektrisch rijden.

BR214 E-Klasse interieur onthuld met app-integratie, ‘selfie’ camera en MBUX Superscreen
Van de nieuwe generatie E-Klasse, die in zomer 2023 bij de dealers moet staan, heeft Mercedes-Benz onlangs onthuld hoe het interieur er uit ziet, en in het bijzonder het dashboard. Er zullen twee dashboardvarianten komen: een standaard variant met twee losse schermen, en een variant met zogenaamd MBUX Superscreen. Beide varianten beschikken over een losstaand scherm achter het stuur voor weergave van rij-informatie. Voor de standaard variant is het grote oppervlak van het dashboard afgewerkt in siermateriaal, zoals hoogglans zwart met zilvere lijnen, of openporig hout. In dit geval ligt het centrale scherm op dit oppervlak. Optioneel leverbaar is de tweede variant met MBUX Superscreen. Deze verschilt van het Hyperscreen uit onder andere de EQE en EQS doordat het instrumentarium hier geen onderdeel van uitmaakt. Het Superscreen bevat daarmee dus twee schermen in plaats van drie.

De actieve ambientverlichting is vernieuwd en kan nu ‘bewegen’ op de afgespeelde muziek. Verder kan de nieuwe E-Klasse voorzien worden van verscheidene apps van derde partijen. De eerste apps die genoemd worden zijn de browser Vivaldi, het spel Angry Birds, samenwerkingssoftware Webex, communicatiesoftware Zoom en videoplatform TikTok. Vooral laatstgenoemde zal een opmerkelijke keuze zijn, gezien de controverse rondom banden met de Chinese overheid waardoor landen TikTok inmiddels ook verbieden voor bepaalde sectoren. Mogelijk is de app echter geen onderdeel van de standaarduitrusting. Apps zoals TikTok, Zoom en Webex kunnen gebruik maken van een selfie- en videocamera bovenop het dashboard. Deze camera maakt deel uit van het MBUX Superscreen en maakt het mogelijk om bij een stilstaand voertuig bijvoorbeeld aan Webex-gesprekken deel te nemen.

De nieuwe E-Klasse zal ook worden uitgerust met een ‘template’-functionaliteit. Hiermee kan de bestuurder zelf een routineprogramma opstellen die door de kunstmatige intelligentie op de juiste momenten of bij specifieke commando’s zal worden uitgevoerd. Eveneens nieuw zijn de uitstroomopeningen van de klimaatregeling Thermotronic onder de noemer “Digital Vent Control” (optioneel leverbaar). Deze zullen dankzij actuatoren zichtbaar van stand wijzigen wanneer er een andere stromingsrichting wordt ingesteld of aangestuurd via bijvoorbeeld Energizing Comfort. Handmatige verstelbaarheid blijft desondanks mogelijk.

BR223 AMG S 63 E-Performance krijgt geëlektrificeerde V8 met 802 pk systeemvermogen en 33 kilometer elektrisch bereik
Het heeft 2,5 jaar geduurd, maar de BR223 S-Klasse is dan toch voortaan ook leverbaar als AMG-motorisering, waarmee het de krachtigste auto in zijn segment wordt. De aandrijflijn is dezelfde als bij de AMG GT 63 S E Performance: de M177 4,0-liter biturbo V8 levert 450 kW of 612 pk en 900 Nm koppel. Ondersteuning komt van een elektromotor op de achteras die 140 kW of 190 pk levert. Het systeemvermogen komt daarmee uit op 802 pk en 1.430 Nm, 0-100 km/h kan in 3,3 seconden worden volbracht en er kan 33 kilometer volledig elektrisch worden gereden. De 13,1-kWh accu is dan ook speciaal ontworpen voor het leveren van piekvermogen in plaats van een maximaal bereik, en levert 70 kW vermogen over langere tijd of een piekvermogen van 140 kW voor 10 seconden. De nieuwe AMG S 63 start daarmee overigens in stille modus in rijmodus Comfort. De meerdere rijprogramma’s bieden verschillende maten van samenwerking tussen de elektromotor en V8, ook met het oog op energiebehoud of juist vermogenslevering. De nieuwe AMG S 63 E-Performance wordt daarnaast de eerste S-Klasse die voorzien wordt van actieve motorlargers, die kunnen schakelen tussen maximaal comfort danwel maximale stijfheid van de aandrijflijn naargelang het rijgedrag. Overigens is ook de rest van de structuur van de S 63 verstevigd, zoals middels een aluminium beugel onder de motor en een uit composiet opgetrokken constructie die onder andere het accupakket draagt. Eveneens standaard zijn achterasbesturing tot 2,5 graden, AMG Parameterbesturing met variabele stuuroverbrenging, en AMG Active Ride Control waarmee elektromechanisch de bewegingen van de carrosserie worden geneutraliseerd. Om de 2.595 kilo wegende limousine tot stilstand te brengen wordt standaard een remsysteem met composietschijven gemonteerd, met rotorafmetingen 400x38 vóór en 380x32 achter. Optioneel kunnen ceramische remmen worden gemonteerd voor een nog lagere onafgeeerde massa.

X296 Maybach EQS SUV
Op Auto China 2023 in Shanghai is de Mercedes-Maybach EQS SUV onthuld. De ultraluxe variant van de EQS SUV lijkt op veel punten op de oorspronkelijke conceptcar, met als meest opvallende kenmerk het frontmasker en de inlaat onderin de voorbumper met vele dunne verchroomde spijltjes. Waar bij andere auto’s de extra luchtinlaten op de hoeken zitten, heeft men voor de Maybach EQS SUV panelen geplaatst met een patroon van Maybach logo’s. Boven de grille prijkt de staande Mercedesster, maar verder verschilt het uiterlijk weinig ten opzichte van een reguliere EQS SUV. Wel zijn er nieuwe kleuren leverbaar, waaronder two-tone configuraties, en zijn er speciale velgen beschikbaar.
In het interieur is het MBUX-systeem voorzien van enkele speciale menu-achtergronden met Maybach logo’s. De Maybach EQS SUV is vooral bedoeld voor de achterste twee inzittenden. Zij beschikken standaard over 2 11,6-inch schermen op de rugleuningen van de voorste stoelen, de MBUX-tablet dat ook buiten het voertuig te gebruiken is, en de MBUX Interieur Assistent. Eveneens standaard is nappalederen bekleding in de combinatie espressobruin/balaobruin op de twee individuele geventileerde zitplaatsen met massagefunctie, met daartussen een doorgetrokken middentunnel met onder andere temperatuurgeregelde bekerhouders en USB-C aansluitingen. Optioneel kan gekozen worden voor macchiatobeige/bronsbruin of leder nappa exclusief Manufaktur in kristalwit/zilvergrijs. Ook zijn er meerdere houtsoorten en klavierlak met vloeiende lijnen beschikbaar als siermaterialen. De middentunnel kan optioneel worden uitgebreid met twee klaptafels, een koelvak en champagnekelken. Een primeur voor auto’s van Mercedes-Benz AG is dat de ledersoorten plantaardig gelooid zijn met koffieboonschillen. Het water dat nodig is voor het proces wordt gereinigd en terug in de natuur gebracht. Bij conservering van het leder wordt geen zout meer gebruikt, wat in totaal tot 45 kilo bespaart. Voor optimaal comfort is er extra aandacht uitgegaan naar isolatie en geluidsreductie, zoals extra verstevigingen in de opbouw en geoptimaliseerde bodemplaten en panoramadak. De Maybach EQS SUV komt er als EQS 680 met 2 elektromotoren, goed voor 484 kW of 658 pk, 950 Nm, een 0-100 km/h tijd van 4,4 seconden en een topsnelheid van 210 km/h. De auto kan tot 600 kilometer elektrisch rijden (voorlopige waarden).

Klik op onderstaande afbeeldingen voor een vergroting:

BR118 CLA MoPf:
73486 73487 73488 73489

73490 73491 73492 73493

73494 73495 73496 73497

73498 73499


BR247 GLA + GLB MoPf:
73583 73584 73585 73586

73587 73588 73589 73590

73591 73592 73593


BR167 GLE SUV + GLE Coupé + GLS MoPf:
73500 73501 73502 73503

73504 73505 73506 73507

73508 73509 73510 73511

73512 73513 73514 73515

73516 73517 73518 73519

73520 73521 73522 73523

73524 73525 73526


BR214 E:
73527 73528 73529 73530

73531 73532 73533 73534

73535 73536


BR223 S 63 S E-Performance:
73537 73538 73539 73540

73541 73542 73543 73544

73545 73546 73547 73548

73549 73550 73551 73552

73553 73554 73555


C254 GLC Coupé:
73556 73557 73558 73559

73560 73561 73562 73563

73564 73565 73566 73567

73568 73569 73570 73571

73572 73573 73574 73575

73576 73577 73578 73579

73580 73581 73582


X296 Maybach EQS SUV

73594 73595 73596 73597

73598 73599 73600 73601

73602 73603 73604 73605

73606 73607


Bron: via MB-Passion.de: de BR214 met MBUX Superscreen en BR214 met standaard dashboard, de C254 GLC Coupé, de BR223 AMG S63 E Performance, en de ModellPfleges van de BR118 CLA, de BR247 GLA en GLB, de V167 en C167 GLE en de X167 GLS.
Nu: '11 218.323 AMG-pakket
Ex: '94 202.020 Sport -- '01 203.004 Classic -- '00 202.134 Elegance Selection
Gebruikersavatar
schim
Berichten: 2802
Lid geworden op: 30 mei 2010 17:11
Mercedes-Benz: uiteraard

21 apr 2023 17:27

Prachtige wagen die S, interieur van de 214 zal ook wel weer top worden, alleen even afwachten hoeveel mensen de eerste jaren voor het luxe hyperscreen kiezen, bij de EQE zie je toch voornamelijk het goedkope alternatief
After all is said & done, a lot more is said, than done.
Gebruikersavatar
gfgf
Donateur
Berichten: 5158
Lid geworden op: 11 jan 2014 12:20
Mercedes-Benz: W213 E220d '16 "Karl", S210 E430T Avantgarde '98 "Joop" (ex: W126 2800SS '82 "Henk")
Specialisatie: tobben
Locatie: Mittelhessen/Midden Holland

21 apr 2023 18:10

Mijn hemel, dat KI-scherm van de 214... +o(

- "Heinz, is de klei nog nat?"
- "Jawohl Willi."
- "Schön, dan ram ik er nog even een oud scherm van de 205 in."
- "Maar dan komt het toch nooit langs de design commissie?"
- "Die zitten net aan de borrel, dus als we er nu meteen langs gaan, keuren ze het misschien wel goed..."

Doe mij maar het afdakje van de 213 hoor.
"To get back my youth I would do anything in the world, except take exercise, get up early, or be respectable." (Oscar Wilde)
W213 E220d '16 "Karl" | S210 E430T '98 "Joop" | ex W126 280SE '82 "Henk"
Gebruikersavatar
S_W204
Berichten: 3507
Lid geworden op: 11 okt 2015 15:19
Mercedes-Benz: W204 C250 Avantgarde AMG (MY2012)

21 apr 2023 18:27

schim schreef: 21 apr 2023 17:27 Prachtige wagen die S, interieur van de 214 zal ook wel weer top worden, alleen even afwachten hoeveel mensen de eerste jaren voor het luxe hyperscreen kiezen, bij de EQE zie je toch voornamelijk het goedkope alternatief
Volgens mij is de hyperscreen bijna niet leverbaar, dat zal naast de hoge prijs ook wel meespelen.
Gebruikersavatar
Helmy
Beheerder
Berichten: 7397
Lid geworden op: 23 jan 2010 20:29
Mercedes-Benz: '11 C218 CLS350 CDI AMG
Specialisatie: Nieuws, Design, Google
Contacteer:

21 apr 2023 18:50

schim schreef: 21 apr 2023 17:27 Prachtige wagen die S, interieur van de 214 zal ook wel weer top worden, alleen even afwachten hoeveel mensen de eerste jaren voor het luxe hyperscreen kiezen, bij de EQE zie je toch voornamelijk het goedkope alternatief
Dat komt omdat zowel bij EQE als EQS de introductie tijdens chip-tekort hoogtepunt kwam. Toen besloot Mercedes op heel veel fronten in uitrustingen te snijden, en werden per nieuwe bedrijfsstrategie de luxere items exclusief voorbehouden voor de duurste motoriseringen, dus AMG danwel 580/680. De auto's konden (en voor bijv. EQE SUV) dan ook niet zomaar vrij besteld worden, want alle basismotoriseringen werden in voorraad gebouwd. Individuele samenstelling kon dan alleen bij wederom die duurste varianten.

Daarom zie je nog vooral veel auto's zonder Hyperscreen staan. Maar de prijs zal ook zeker meespelen, het is een optie van rond de 8.000 euro.
Nu: '11 218.323 AMG-pakket
Ex: '94 202.020 Sport -- '01 203.004 Classic -- '00 202.134 Elegance Selection
Gebruikersavatar
schim
Berichten: 2802
Lid geworden op: 30 mei 2010 17:11
Mercedes-Benz: uiteraard

21 apr 2023 20:06

Van het handjevol 53ers zijn er ook zonder hyperscreen, is toch jammer, de 213 met half analoog dashboard die te koop staan blijven nu toch ook even net wat langer in de showroom staan, is de investering altijd waard
After all is said & done, a lot more is said, than done.
Gebruikersavatar
Olivier1
Donateur
Berichten: 1429
Lid geworden op: 12 dec 2015 22:16
Mercedes-Benz: E 500 4MATIC & CLS 63 AMG (ex: E 55 AMG)
Locatie: 030

22 apr 2023 09:09

S klasse zonder ster op de motorkap….???
Gebruikersavatar
schim
Berichten: 2802
Lid geworden op: 30 mei 2010 17:11
Mercedes-Benz: uiteraard

22 apr 2023 12:29

Olivier1 schreef: 22 apr 2023 09:09 S klasse zonder ster op de motorkap….???
Deze technische kloon van de GT 4doors 63 S e performance wel, dacht dat de reguliere modellen nog wel een ster op de motorkap hebben
After all is said & done, a lot more is said, than done.
Gebruikersavatar
Helmy
Beheerder
Berichten: 7397
Lid geworden op: 23 jan 2010 20:29
Mercedes-Benz: '11 C218 CLS350 CDI AMG
Specialisatie: Nieuws, Design, Google
Contacteer:

22 apr 2023 13:15

De S-Klasse standaard nog met staande Ster, de BR214 E krijgt ook nog zo'n traditionele neus en dan waarschijnlijk afhankelijk van de gekozen Line.
Nu: '11 218.323 AMG-pakket
Ex: '94 202.020 Sport -- '01 203.004 Classic -- '00 202.134 Elegance Selection
Gebruikersavatar
Olivier1
Donateur
Berichten: 1429
Lid geworden op: 12 dec 2015 22:16
Mercedes-Benz: E 500 4MATIC & CLS 63 AMG (ex: E 55 AMG)
Locatie: 030

22 apr 2023 14:22

schim schreef: 22 apr 2023 12:29
Olivier1 schreef: 22 apr 2023 09:09 S klasse zonder ster op de motorkap….???
Deze technische kloon van de GT 4doors 63 S e performance wel, dacht dat de reguliere modellen nog wel een ster op de motorkap hebben
Dus geen AMG met staande ster?

Dat bedoelde ik inderdaad. Jammer
Gebruikersavatar
Helmy
Beheerder
Berichten: 7397
Lid geworden op: 23 jan 2010 20:29
Mercedes-Benz: '11 C218 CLS350 CDI AMG
Specialisatie: Nieuws, Design, Google
Contacteer:

22 apr 2023 14:47

Nee. En grille overzetten gaat niet want de contour is anders.
Nu: '11 218.323 AMG-pakket
Ex: '94 202.020 Sport -- '01 203.004 Classic -- '00 202.134 Elegance Selection
Gebruikersavatar
Helmy
Beheerder
Berichten: 7397
Lid geworden op: 23 jan 2010 20:29
Mercedes-Benz: '11 C218 CLS350 CDI AMG
Specialisatie: Nieuws, Design, Google
Contacteer:

23 apr 2023 22:30

BR214 E-Klasse wordt overigens dinsdag om 17:00 gepresenteerd via live-stream. Hieronder wat beelden:
Bijlagen
BR214-teaser-01.jpg
BR214-teaser-01.jpg (13.52 KiB) 1061 keer bekeken
BR214-teaser-02.jpg
BR214-teaser-02.jpg (161.59 KiB) 1061 keer bekeken
BR214-teaser-03.jpg
BR214-teaser-03.jpg (154.63 KiB) 1061 keer bekeken
BR214-teaser-04.jpg
BR214-teaser-04.jpg (114.96 KiB) 1061 keer bekeken
Nu: '11 218.323 AMG-pakket
Ex: '94 202.020 Sport -- '01 203.004 Classic -- '00 202.134 Elegance Selection
Gebruikersavatar
S_W204
Berichten: 3507
Lid geworden op: 11 okt 2015 15:19
Mercedes-Benz: W204 C250 Avantgarde AMG (MY2012)

23 apr 2023 22:41

Lijkt een beetje op een mix van W223 (zij/achter) en V295 EQE (voor).
Gebruikersavatar
Helmy
Beheerder
Berichten: 7397
Lid geworden op: 23 jan 2010 20:29
Mercedes-Benz: '11 C218 CLS350 CDI AMG
Specialisatie: Nieuws, Design, Google
Contacteer:

25 apr 2023 13:15

En gelekt:
Bijlagen
BR214-leak-01.jpg
BR214-leak-01.jpg (54.21 KiB) 936 keer bekeken
BR214-leak-02.jpg
BR214-leak-02.jpg (51.7 KiB) 936 keer bekeken
BR214-leak-03.jpg
BR214-leak-03.jpg (62.56 KiB) 936 keer bekeken
BR214-leak-04.jpg
BR214-leak-04.jpg (41.43 KiB) 936 keer bekeken
BR214-leak-05.jpg
BR214-leak-05.jpg (70.88 KiB) 936 keer bekeken
BR214-leak-06.jpg
BR214-leak-06.jpg (66.53 KiB) 936 keer bekeken
BR214-leak-07.jpg
BR214-leak-07.jpg (39.02 KiB) 936 keer bekeken
BR214-leak-08.jpg
BR214-leak-08.jpg (56.5 KiB) 936 keer bekeken
Nu: '11 218.323 AMG-pakket
Ex: '94 202.020 Sport -- '01 203.004 Classic -- '00 202.134 Elegance Selection
Gebruikersavatar
S_W204
Berichten: 3507
Lid geworden op: 11 okt 2015 15:19
Mercedes-Benz: W204 C250 Avantgarde AMG (MY2012)

25 apr 2023 20:51

Tsja, eh.. Denk dat ik 'm eerst in het echt moet zien.
Plaats reactie