Poll: Duurzaamheid van MB gaat niet ten koste van het imago

Belangrijke mededelingen over het forum.

Poll: Duurzaamheid van MB gaat niet ten koste van het imago

Nee, dit gaat niet ten koste van het imago
28
36%
Ja , dit gaat wel ten koste van het imago
49
64%
 
Totaal aantal stemmen: 77

w124-280e
Berichten: 23
Lid geworden op: 07 feb 2010 16:05
Mercedes-Benz: W124 E320 / W208 CLK320

Re: Poll: Duurzaamheid van MB gaat niet ten koste van het im

Berichtdoor w124-280e » 26 mar 2011 22:11

duurzaam is het als het lang meegaat. dat betekent in de praktijk pas instappen in een techniek als de kinderziektes eruit zijn. duurzaam is niet een sausje van 5% minder CO2, en dan een wagen na 150-200Dkm in de pers jassen...

Gebruikersavatar
Jester
Berichten: 705
Lid geworden op: 23 sep 2009 15:33
Mercedes-Benz: E36
Specialisatie: Denken in oplossingen
Locatie: Noord Holland
Contacteer:

Re: Poll: Duurzaamheid van MB gaat niet ten koste van het im

Berichtdoor Jester » 29 mar 2011 22:09

Hmm Mercedes en duurzaam is iets wat in mijn ogen de laatste jaren niet opgaat.
Wellicht zijn de nieuwere modellen wel roestvast / roestvrij, en motorisch heb ik weinig ervaring.

Ook vind ik het bijzonder dat men er over het algemeen vanuit gaat dat een Mercedes nog steeds onverwoestbaar is.
Dit zie je ook terug in de 2e hands prijzen die gevraagd worden, alleen is dat echt niet zo, vooral roest is iets wat ik bij mijn volgende auto echt niet wil. op een auto van 20+ jaar oud kan ik daar mee leven maar een auto van 10 jaar oud met roest, erg jammer.

Over de huidige duurzaamheid valt het bij mij op dat bij iedere moderne auto je een grote kans op hebt op elektrische storingen en injectoren die de geest geven (dus ook bij een Mercedes). Eigenlijk is dat niet zo raar want de elektronica en de injectoren hebben een veel ingewikkeldere taak gekregen zo moeten injectoren meerdere malen kort vernevelen ipv 1 keer inspuiten. Ook de elektronica is gewoon gevoeliger voor storingen en voor piekspanning.

En zoals al gezegd, de nieuwe motoren hebben nog heel wat te bewijzen qua duurzaamheid.
Nothing is foolproof to a sufficiently talented fool.
The lissensed fool.

Meer volgers op je twitter acount? klik.
Geld verdienen via hetinternet?

Gebruikersavatar
Helmy
Moderator
Berichten: 4386
Lid geworden op: 23 jan 2010 20:29
Mercedes-Benz: '11 C218 CLS350 CDI AMG
Specialisatie: Nieuws, Design, Google
Locatie: Nijmegen
Contacteer:

Re: Poll: Duurzaamheid van MB gaat niet ten koste van het im

Berichtdoor Helmy » 30 mar 2011 21:53

Wat motoren en emissie dingen en zo vind ik dat het helemaal niet ten koste gaat van het imago. Het klinkt inderdaad raar als je straks moet zeggen dat je de dikste CL heb!....... met 6 cilinders.... Maar als ie hetzelfde vermogen en dezelfde prestaties biedt als de huidige V8/V12, en wel zuiniger is, wat maakt het dan nog uit?

Mercedes is toch vooruitstrevend? Een stap verder dan de concurrentie? Een maatstaf voor de rest? Dan vind ik dit juist een must. Ze krijgen al tig van die TUV certificaten voor recyclebaarheid of zoiets, motoren worden steeds schoner zonder in te boeten op vermogen, en MB heeft al vaker geprobeerd andere typen motoren te testen zoals de diesel, Wankelmotor en die 1.8 DiesOtto uit de F700.
Nu: '11 218.323 AMG-pakket
Ex: '94 202.020 Sport -- '01 203.004 Classic -- '00 202.134 Elegance Selection

Gebruikersavatar
Sjak
Berichten: 417
Lid geworden op: 29 mar 2010 21:08

Re: Poll: Duurzaamheid van MB gaat niet ten koste van het im

Berichtdoor Sjak » 06 apr 2011 14:58

Heel die eco-hype is een grote leugen die overheden en bedrijven ons door de strot willen duwen.

Alsof de waterstof aan bomen groeit en spontaan op de vulstations terechtkomt, en de accu's uit de lucht vallen. Ja de auto zelf zit geen luchtje aan, "emissievrij". Maar dat luchtje wordt op een andere plaats uitgepoept, en is nog steeds even vies. Geweldig hoor, wat een verbetering. En die leugen over zuinigheid kennen we onderhand ook wel, de opgaves van de fabrikanten worden in de praktijk nooit gehaald, maar wel mooi onderonsje met de overheden om de verkoop van die "schone zuinige" barrels te stimuleren.

Waarom zou MB zich niet gewoon weer concentreren op de rationele benadering van auto's, ipv met dit soort hypes mee te waaien? Het volstaat toch te melden dat er nieuwe technieken zijn toegepast (want dat is op zich wel interessant) en dat de kwaliteit zichzelf wel bewijst. Die leugen/hype eromheen zit ik niet op te wachten.

Gebruikersavatar
boneheadxxl
Berichten: 291
Lid geworden op: 28 aug 2007 23:18
Mercedes-Benz: W210 300 TD 1998 elegance

Re: Poll: Duurzaamheid van MB gaat niet ten koste van het im

Berichtdoor boneheadxxl » 06 apr 2011 19:47

De vraag is mij wat onduidelijk. Wat wordt bedoeld met duurzaamheid. Duurzaam is in mijn beleving een auto die voor een lange termijn voldoet aan mijn behoefte. Als er dan een volgend modelletje uitkomt, met mooiere opties en eigenschappen, dan zal dit de duurzaamheid van mijn auto niet aantasten, maar wel de economische waarde.
Dus in mijn beleving is een oude diesel, die nog makkelijk te onderhouden is, van 13 jaar duurzamer dan een Prius, die naar vijf jaar voor 10.000 euro aan accu's nodig heeft. Kosten van onderhoud zullen in het duurzaamheidsverhaal een hele grote rol spelen. Roestgevoeligheid, dat meerdere keren genoemd wordt, maakt daar ook deel van uit.

Voor mij is mijn Benz duurzaam, tot ongeloof van andere mensen. Onderhoud aan de Benz is goed zelf te doen, omdat er veel kennis her en der op het internet bereikbaar is. De gebruikte materialen zijn van dusdanige kwaliteit, dat met een beetje technisch inzicht, deze vaak gerepareerd kunnen worden. Op eBay in Duitsland is een ware vloedgolf van gebruikte onderdelen beschikbaar. Daarbij heeft mijn 13 jr oude Benz rijeigenschappen die veel nieuwe middenklassers nu nog niet hebben. Al met al vind ik het een duurzame auto, ondanks zijn groter dieselverbruik en hogere uitstoot. Zelfs na vier jaar rijden met de benz, verheug ik me nog op elke rit. Dat is ook duurzaamheid.