w245 2007 ESP problemen

Voor technische vragen over Mercedes-Benz.
Forumregels
Let bij technische vragen op de regels: #2 Vragen en #3 Antwoorden
Plaats reactie
Rien Stouten
Berichten: 4
Lid geworden op: 08 feb 2019 07:50
Mercedes-Benz: w245

11 jan 2020 14:29

Dag allemaal, ik heb wat problemen met mijn B200 uit 2007.

Als ik de auto start en meteen weg rij, kan ik er op rekenen dat ik een waarschuwing krijg dat de bandenspanningcontrole niet meer werkt, gevolgd door een Waarschuwing dat het ESP programma niet meer werkt.
Als ik de auto eerst een minuutje of 2 stationair laat draaien, heb ik meestal geen probleem. Dit gedrag deed mij denken aan een accu-probleem. Dus accu laten testen, geen problemen daarmee. Toch lijkt het probleem vaker voor te komen als ik met mijn verlichting aan rij. Kan dit een defecte dynamo zijn?
Ik heb trouwens de remlichtschakelaar al vervangen, aangezien dit volgens youtube vaak de oorzaak is.
Tijdens het rijden zie ik trouwens, via het servicemenu, dat de spanning schommelt tussen 14 en 14,5 volt.

Oh ja, 1 keer kwam zelfs het ABS lampje op. Herstart en alles weer weg.
Ravio
Berichten: 52
Lid geworden op: 25 jan 2019 14:19
Mercedes-Benz: B200 benzine W245
Locatie: Tilburg

13 jan 2020 22:29

Nog niet zo heel lang geleden hetzelfde probleem gehad met dezelfde auto. Staat hier verderop ook op t forum. Bij mij bleek het uiteindelijk helaas de ABS pomp...
plvnbkl
Berichten: 16
Lid geworden op: 17 jul 2018 14:33
Mercedes-Benz: B200

14 jan 2020 19:10

Ik heb dit probleem ook soms.
Als ik alle 4 de banden op , de juiste, spanning breng is het weer weg.
Rien Stouten
Berichten: 4
Lid geworden op: 08 feb 2019 07:50
Mercedes-Benz: w245

15 jan 2020 16:23

plvnbkl schreef:
14 jan 2020 19:10
Ik heb dit probleem ook soms.
Als ik alle 4 de banden op , de juiste, spanning breng is het weer weg.
Neuh, dat was het eerste dat ik gecontroleerd heb.
Plaats reactie