Collision prevention assist plus funktioneert niet X156

Voor technische vragen over Mercedes-Benz.
Forumregels
Let bij technische vragen op de regels: #2 Vragen en #3 Antwoorden
Ambiorix2
Berichten: 2
Lid geworden op: 15 mei 2019 13:24

Collision prevention assist plus funktioneert niet X156

Berichtdoor Ambiorix2 » 15 mei 2019 13:34

Beste vrienden,
Ik heb een GLA (X156) automatic D200 Bj.2015 70.000km
Ik heb sinds 2 dagen de melding: Collision prevention assist plus functioneert niet.
Hoe reset ik dit?
Waar zit die sensor? (in ieder geval zit hij niet achter de ster bij mij.)

Zijn er meerdere gevallen bekend?
Wat is de oplossing en hoe duur is een oplossing?

mvg

Gebruikersavatar
MBenzNL
Moderator
Berichten: 16777
Lid geworden op: 03 jul 2005 19:37
Specialisatie: sinds 18-12-2018 niet meer
Locatie: Achterhoek
Contacteer:

Re: Collision prevention assist plus funktioneert niet X156

Berichtdoor MBenzNL » 15 mei 2019 20:42

daar kun je zelf niets mee - die moet je laten uitlezen en dan kan het van alles zijn van een defecte sensor tot slechte stekker tot een benodigde software update

greetingz,

Ambiorix2
Berichten: 2
Lid geworden op: 15 mei 2019 13:24

Re: Collision prevention assist plus funktioneert niet X156

Berichtdoor Ambiorix2 » Vandaag 08:10

MBenzNL schreef:daar kun je zelf niets mee - die moet je laten uitlezen en dan kan het van alles zijn van een defecte sensor tot slechte stekker tot een benodigde software update

greetingz,

Laten uitlezen, en er is nieuwe software opgezet.

Probleemopgelost, maar dag later ontdek ik dat mijn gps niet werkt en kan ik vanmiddag terug gaan.