Re: W168 A160 automaat foutcode P0600

Voor technische vragen over Mercedes-Benz.
Forumregels
Let bij technische vragen op de regels: #2 Vragen en #3 Antwoorden
Ramzi
Berichten: 12
Lid geworden op: 21 jan 2015 08:26
Mercedes-Benz: 280se w126

Re: W168 A160 automaat foutcode P0600

Berichtdoor Ramzi » 12 sep 2018 23:25

Hallo allemaal,
Ik ben in het bezit van een A klasse 160 W168 benzine automatisch versnellingsbak. Gisteren deed zich het volgende probleem voor;
Tijdens het optrekken kwam het ESP-BAS lichtje tevoorschijn . De versnellingsbak indicator ((P,N,D en R) rechtsonder op het scherm in de kilometerteller verdween ook. Aan de kant gezet terug gestart en de auto vertrok in 2de versnelling en schakelde niet meer( veiligheidsmodus). Vandaag laten uitlezen en foutcode P0600 Forward Transmission Control. Volgens sommigen dient de ECU en de versnellingsbak vervangen te worden. Heeft iemand ervaring met dit probleem? IK heb alle connecties nagekeken en geen corrosie aangetroffen. Moet ik nu verder zoeken is het ESP systeem of in de versnellingsbak? De auto heeft 155000km en ligt op LPG.

Dank voor alle info
Groeten Ramzi

Ramzi
Berichten: 12
Lid geworden op: 21 jan 2015 08:26
Mercedes-Benz: 280se w126

Re: W168 A160 automaat foutcode P0600

Berichtdoor Ramzi » 13 sep 2018 20:23

Niemand die kan helpen?
:?

Gebruikersavatar
Jeroen
Berichten: 23233
Lid geworden op: 10 jun 2007 09:46
Mercedes-Benz: Een PocketRocket vierzitskart
Specialisatie: Hahaha!
Locatie: Alkmaar

Re: Re: W168 A160 automaat foutcode P0600

Berichtdoor Jeroen » 14 sep 2018 13:07

Is er met de zoekfunctie niks te vinden? Ik meen weleens te hebben gelezen dat de electronica van deze bak regelmatig stuk gaat en vervangen moet worden.

gr J
"Look for the ridiculous in everything and you will find it". - Jules Renard
-----------------------------------------------------------------------------------------
MercedesForum.nl/be: Als Gottlieb en Karl een eeuw later waren geboren, hadden ze het zelf opgericht....
ErikH schreef:Zijn we nou op die leeftijd gekomen dat we de grootte van elkaars remschijven vergelijken? ;)

Ramzi
Berichten: 12
Lid geworden op: 21 jan 2015 08:26
Mercedes-Benz: 280se w126

Re: Re: W168 A160 automaat foutcode P0600

Berichtdoor Ramzi » 14 sep 2018 13:12

Dank voor je reactie.Ja dat klopt maar dat gaat niet gepaard met EPS lichtje....

Gebruikersavatar
motorhan
Berichten: 1080
Lid geworden op: 21 nov 2009 15:10
Mercedes-Benz: W212 250 CGI Avantgarde 2010
Locatie: Cranendonck

Re: Re: W168 A160 automaat foutcode P0600

Berichtdoor motorhan » 14 sep 2018 16:52

Bij ons brandde ook het ESP/Bas lampje. de printplaat is toen opgestuurd naar Dld eb gerepareerd. in Nederland konden ze dat schijnbaar niet.
Er gaan hier op het Forum meerdere draadjes over. er waren volgens de dealer overigens meerdere foutcodes.

Succes
Met vr gr
Han
Met vr gr
Han
W212 E250 CGI Avantgarde 2010. W168 A160 Avantgarde 2002

Gebruikersavatar
Sam Oudshoorn
Berichten: 56
Lid geworden op: 30 nov 2014 18:13
Specialisatie: Versnellingsbakken
Locatie: Montfoort
Contacteer:

Re: Re: W168 A160 automaat foutcode P0600

Berichtdoor Sam Oudshoorn » 17 sep 2018 08:43

Goedemorgen,
Vervelend om te horen dat je klachten hebt met je auto helaas heb ik niet heel positief nieuws voor je.
Er zijn bij deze versnellingsbak diverse klachten ik zou je willen adviseren een goede diagnose uit te laten voeren voordat je wat laat repareren.
Onze ervaring met deze transmissie is dat de besturing veel al verslijt en deze grote gevolgen kan hebben op de rest van de transmissie.
Wij kunnen op een snelle en effectieve manier een goede diagnose voor je stellen dan kijken wij niet alleen naar jou klacht maar ook de staat van de transmissie, mocht hieruit blijken dat er meer aan de hand is dan kom je in de toekomst niet met onverwachte kosten te staan.

Met vriendelijke groet,
Sam Oudshoorn

Ramzi
Berichten: 12
Lid geworden op: 21 jan 2015 08:26
Mercedes-Benz: 280se w126

Re: Re: W168 A160 automaat foutcode P0600

Berichtdoor Ramzi » 23 nov 2018 17:14

Ondertussen heel wat speurwerk gedaan op de a klasse. Een diagnose laten uitvoeren met STAR met volgende fout codes: P2400,2401,2403 en 200A. Ik krijg op de grote fiche van de ABS pomp slechts 9 volt. Moet ik daar geen 12 volt krijgen? Na een paar wat met de grote kabelbundel te spelen was het probleem opgelost. Dus de fout ligt eerder aan de bedrading van het ESP-BAS systeem. Heeft iemand een schema van het systeem aub?

Alvast bedankt Benzers...

splunder
Forum Held
Berichten: 869
Lid geworden op: 29 jul 2009 12:28
Mercedes-Benz: S211 220cdi en W203 320
Locatie: Zeist

Re: Re: W168 A160 automaat foutcode P0600

Berichtdoor splunder » 23 nov 2018 18:03

Ik zou hier niet te lang mee doorrijden. Je weet niet welke schade verder ontstaat.

ATR geeft een goed advies.

Ramzi
Berichten: 12
Lid geworden op: 21 jan 2015 08:26
Mercedes-Benz: 280se w126

Re: Re: W168 A160 automaat foutcode P0600

Berichtdoor Ramzi » 10 dec 2018 17:46

Hoi allemaal,
Even een feedback en de oplossing van het probleem; Indien het schermpje op je dashbord verdwijnt en en het lampje van ESP BAS gaat branden en de automaat in noodloop gaat, Is de computer module (ECU - FTC) in de automaatbak stuk. Ik heb deze vervangen en de auto rijdt prima. Alleen is het lastig om de het juiste niveau van de automaat olie te meten daar er geen olie-pijlstok in zit. Ik heb bij het aflaten van de olie 3.5 liter afgetapt en 4 liter bijgedaan. Dat was een beetje te veel het overtollige olie is langs de beluchter eruit gekomen. Goed ontvet en klaar. Ongeveer 2 uur werk.
Indien vragen over deze topic help ik graag ;-)

Avstaxi
Berichten: 6
Lid geworden op: 11 dec 2018 22:27

Re: Re: W168 A160 automaat foutcode P0600

Berichtdoor Avstaxi » 11 dec 2018 22:42

Beste ramzi
Ik heb precies het zelfde probleem!
Kan je me aub wat info geven over wat het kostenplaatje is en waar ik terecht kan voor die nieuwe ecu en hoe wordt deze ingeleerd

Avstaxi
Berichten: 6
Lid geworden op: 11 dec 2018 22:27

Re: W168 A160 automaat foutcode P0600

Berichtdoor Avstaxi » 11 dec 2018 23:54

Kan je mij helpen aub ??
Ik zit met het zelfde probleem?

Avstaxi
Berichten: 6
Lid geworden op: 11 dec 2018 22:27

Re: W168 A160 automaat foutcode P0600

Berichtdoor Avstaxi » 11 dec 2018 23:55

Waar kan ik een nieuwe ecu kopen en voor hoeveel enz...
Alvast bedankt Ramzi

Ramzi
Berichten: 12
Lid geworden op: 21 jan 2015 08:26
Mercedes-Benz: 280se w126

Re: Re: W168 A160 automaat foutcode P0600

Berichtdoor Ramzi » 12 dec 2018 13:44

Hallo Avtaxi ,

Ik heb mijne uit een tweedehands versnellingsbak afgebouwd en geplaatst. De bak heb ik 200 euro betaald. je vind een versnellingsbak tussen de 200 en 350 euro in Belgie (al dan niet met garantie). Een nieuwe is veel te duur en overtreft meestal de waarde van de auto.
MVG

Ramzi
Berichten: 12
Lid geworden op: 21 jan 2015 08:26
Mercedes-Benz: 280se w126

Re: Re: W168 A160 automaat foutcode P0600

Berichtdoor Ramzi » 12 dec 2018 14:09

Je moet het internet goed afspeuren want deze automaten zijn best veel gevraagd. Ik ben als volgt te werk gegaan.
Van de 2dehands bak :Batterij afkoppelen !!1) olie aflaten 2) carterpan los 3) filter eraf 4) ongeveer 24 bouten torx losmaken van de ECU ( bij laatste bout ECU ondersteunen dat die niet naar beneden valt.) 5) Proper maken want er plakt nog heel wat olie aan.
Auto op de brug gezet en met een pijlstok uw olie niveau meten( verkrijgbaar via net voor 20 euro) zodat je een referentie hebt voor het bijvullen.
1) conector (5pin) losmaken bovenaan de versnellingsbak ( is moeilijk toegankelijk maar lukt) 2) olie aflaten en meten hoeveel liter er af komt. Bij was het 3.5 liter.3) carterpan los door 6 torx met beugels 4) ongeveer 24 bouten torx losmaken van de ECU ( bij laatste bout ECU ondersteunen dat die niet naar beneden valt.) 5) er zitten 5 filtertjes en 3 veertjes in de kanaaltjes van de bak. Zorg dat je die kan opvangen wanneer ze er uit moesten vallen.6) goede ECU erop ondersteunen en in het midden vast zetten.è) de rest van de bouten erop. 8) nieuwe filter erop 9) carter met nieuwe dichting erop en vastzetten.
Voor je terug olie bijvult even contact opzetten (NIET STARTEN) om na te gaan of je nu wel een schermpje hebt met P,R,N en D. Zo ja bijvullen.
Ik heb een link met documentatie laat maar weten of je deze wenst.
Groeten Ramzi

Avstaxi
Berichten: 6
Lid geworden op: 11 dec 2018 22:27

Re: Re: W168 A160 automaat foutcode P0600

Berichtdoor Avstaxi » 12 dec 2018 15:55

Ramzi bedankt voor de info ik zou graag een link ontvangen voor hoe en wat !
Maar nog een vraagje he ! Moest die tweedehandse ecu niet ingeleerd teworden ofzo ???