Bandenspanning funcioneert niet

Voor technische vragen over Mercedes-Benz.
Plaats reactie
777pat
Berichten: 26
Lid geworden op: 12 aug 2019 17:20

01 mei 2021 13:04

Wie kan mij helpen : Mercedes e klasse c 207 coupe.
Krijg melding boordcomputer bandenspanning controle functioneert niet .
Zie wel staan winterbanden snelheid aanpassen maar kan verder niets.
Ik verwissel op tijd zoals altijd zomer en winterbanen deze zijn appart gemonteerd op zomer en wintervelgen.
Normaal bij wisselen geen probleem vorig jaar toch niet.
Nu mijn winterbanden op velgen en mijn tpms werkte goed , nu verwisseld naar zomerbanden die op velgen liggen.
En krijg melding bandenspanning controle functioneert niet.
Wat kan het probleem zijn en wat doe ik er aan .

mvg
Gebruikersavatar
MBenzNL
Moderator
Berichten: 18775
Lid geworden op: 03 jul 2005 19:37
Specialisatie: sinds 18-12-2018 niet meer
Locatie: Achterhoek
Contacteer:

01 mei 2021 13:30

actief of passief?

greetingz,
777pat
Berichten: 26
Lid geworden op: 12 aug 2019 17:20

01 mei 2021 14:07

actief helpen
Gebruikersavatar
MBenzNL
Moderator
Berichten: 18775
Lid geworden op: 03 jul 2005 19:37
Specialisatie: sinds 18-12-2018 niet meer
Locatie: Achterhoek
Contacteer:

01 mei 2021 21:58

actieve bandenspanningscontrole of passieve bandenspanningscontrole?

greetingz,
Eelco77
Berichten: 747
Lid geworden op: 28 jun 2016 20:44
Mercedes-Benz: S205 C200 C klasse 2015, voor heen Alfa Romeo (145, 147, 156 en 159)
Locatie: Zoetermeer
Contacteer:

02 mei 2021 18:54

Volgens mij heeft de c207 een actief systeem met ventielen met sensoren.

Ik haal er even niet uit of je nu telkens dezelfde velgen hebt waar je de banden op wisselt. Of dat je 2 volledige sets velgen hebt.

Het kan soms gewoon even duren wanneer de sensoren zich weer melden
Maar ook de batterijen van de sensoren kunnen na een aantal jaren leeg zijn.
Raphie
Berichten: 1563
Lid geworden op: 30 mei 2016 20:06
Mercedes-Benz: W213 E350 e
Specialisatie: Detailing

02 mei 2021 21:11

C207 is passief volgens mij
Gebruikersavatar
MBenzNL
Moderator
Berichten: 18775
Lid geworden op: 03 jul 2005 19:37
Specialisatie: sinds 18-12-2018 niet meer
Locatie: Achterhoek
Contacteer:

02 mei 2021 21:23

het kan zowel actief als passief - vandaar ook de vraag want die 2 systemen verschillen nogal van elkaar

greetingz,
Gebruikersavatar
Helmy
Beheerder
Berichten: 6449
Lid geworden op: 23 jan 2010 20:29
Mercedes-Benz: '11 C218 CLS350 CDI AMG
Specialisatie: Nieuws, Design, Google
Contacteer:

02 mei 2021 21:57

Zoals MBenzNL zegt, en zoals ook al meerdere keren is aangehaald op dit forum: er is zowel een passieve variant die op wielsnelheid monitort middels ABS sensoren en dus geen aparte ventiel+sensor nodig heeft, en een actieve variant die wél die aparte ventielen nodig heeft. De passieve variant waarschuwt alleen voor mogelijk drukverlies (omdat je band dan een andere omtrek en dus snelheid krijgt) en biedt via de boordcomputer alleen de mogelijkheid om te resetten oftewel een nieuwe uitgangspositie definiëren. De actieve variant toont daadwerkelijke waarden voor de druk per wiel.
Nu: '11 218.323 AMG-pakket
Ex: '94 202.020 Sport -- '01 203.004 Classic -- '00 202.134 Elegance Selection
777pat
Berichten: 26
Lid geworden op: 12 aug 2019 17:20

04 mei 2021 10:04

Eelco77 schreef: 02 mei 2021 18:54 Volgens mij heeft de c207 een actief systeem met ventielen met sensoren.

Ik haal er even niet uit of je nu telkens dezelfde velgen hebt waar je de banden op wisselt. Of dat je 2 volledige sets velgen hebt.

Het kan soms gewoon even duren wanneer de sensoren zich weer melden
Maar ook de batterijen van de sensoren kunnen na een aantal jaren leeg zijn.
Beste ,
Bedankt voor je bericht en ja ik heb 2 volledige sets , en inderdaad het heeft enkele dagen geweest dat ik melding bandencontrole functioneerd niet.Nu is blijkbaar het probleem opgelost , zou het kunnen omdat ik de velgen met banden verwisseld heb degene die vorige zomer vooraan waren heb ik achteraan geplaatst en omgekeerd.
Mvg
Gebruikersavatar
Tom
Berichten: 6639
Lid geworden op: 09 feb 2009 17:52
Mercedes-Benz: S212 200CDI - Honda CB900 Hornet
Specialisatie: Taxi/Onderhoud
Locatie: 's-Hertogenbosch

04 mei 2021 11:20

Dat zou niet moeten uitmaken volgens mij. Wel duurt het soms even (max een paar km) voordat het allemaal herkend wordt. Eventueel nog even een (tweede) keer de bandenspanning opnieuw "inleren" via het stuur/KI en de melding moet gewoon weg gaan zonder dat er een computer aan te pas komt.
buuntje
Berichten: 227
Lid geworden op: 02 dec 2019 19:31
Mercedes-Benz: S205 Briljantblauw
Locatie: België

04 mei 2021 11:39

777pat schreef: 04 mei 2021 10:04 zou het kunnen omdat ik de velgen met banden verwisseld heb degene die vorige zomer vooraan waren heb ik achteraan geplaatst en omgekeerd.
Mvg
Dat maakt niet uit.
Het systeem herkend vanzelf de positie waar de sensor zit.

Mijn 205 had ook 5 a 10km nodig eer de sensoren herkend waren en de druk weergegeven werd.
Eenmaal de sensoren opgeslagen door het systeem zijn slechts enkele 100den meters nodig om de sensoren wakker te maken.
Plaats reactie