X253 GLC, nu met een originele standkachel

Algemene discussie en weetjes over Mercedes-Benz.
Forumregels
Alleen Mercedes-gerelateerd, anders in offtopic
Plaats reactie
Gebruikersavatar
MBenzNL
Moderator
Berichten: 17555
Lid geworden op: 03 jul 2005 19:37
Specialisatie: sinds 18-12-2018 niet meer
Locatie: Achterhoek
Contacteer:

05 feb 2018 00:04

Na de diverse ingebouwde standkachels die ik laatst al had laten voorbij komen, bij deze dan nog eentje: ditmaal in een 253er GLC en dat bleek achteraf nog best een verrassende inbouw te zijn!

In principe is de GLC niets meer of minder dan een C-klasse in een andere jas en het verbaasde mij al dat de onderdeelnummers voor de meeste standkacheldelen volledig afweken van die van de 205 C-klasse...zo had de kachel zelf een 253er specifiek onderdeelnummer (en om het makkelijk te maken zat daar een levertijd op van ca 10 weken), hadden bijna alle brackets, waterslangen en waterpijpen 253er onderdeelnummers en week ook het onderdeelnummer van de doseerpomp af van de pomp van de 205.
Ondertussen weet ik dus dat die afwijkende onderdeelnummers allemaal het gevolg zijn van het feit dat iemand binnen mercedes heeft besloten dat het voor de GLC een goed idee zou zijn om een Eberspacher standkachel te monteren in plaats van een Webasto standkachel zoals ze die voor vrijwel alle auto modellen gebruiken :? - en dan kan ik niet anders dan mijzelf afvragen waarom men dat nou heeft gedaan...waarom niet gewoon de exact zelfde webasto kachel zoals onder iedere andere 205er?!?!?

Mercedes gebruikt wel Eberspacher standkachels maar dat is normalerwijze bij vrachtwagens en bussen (zoals bijvoorbeeld de V-klasse 8-) ). maar dit is voor mij de eerste keer dat ik een Eberspacher standkachel in een mercedes personenauto tegen ben gekomen.

Wat verder ook nog op viel was dat de Eberspacher doseerpomp niet is voorzien van een richtingspijl om de brandstofflow aan te geven zodat je bij het inbouwen maar moet raden wat de ingaande en uitgaande kant is (50% kans)...bij de Webasto doseerpompen zit zo'n pijltje er wel op en het even snel spieken in WIS hielp ook al niet omdat mercedes daar bij de GLC ook maar gewoon een Webasto pomp onder een C afgebeeld heeft staan (ze weten zelf ook niet altijd waar ze mee bezig zijn).

Maar goed; het zit er in en het werkt en ondertussen hebben we deze winter meer standkachels ingebouwd als in de voorgaande winters en dat terwijl het niet eens echt koud is (geweest).
Zoeksleutel: Steve230479
greetingz,
Bijlagen
de originele kachelbediening zonder standkachel schakelaar
de originele kachelbediening zonder standkachel schakelaar
DSC01046.jpg (80.83 KiB) 2760 keer bekeken
de ruimte onder het rechterscherm, hier nog zonder standkachel
de ruimte onder het rechterscherm, hier nog zonder standkachel
DSC01065.jpg (82.03 KiB) 2760 keer bekeken
de ruimte onder het rechterscherm, hier met standkachel
de ruimte onder het rechterscherm, hier met standkachel
DSC01077.jpg (97.07 KiB) 2760 keer bekeken
de ruimte onder het rechterscherm, hier met standkachel & de toe te voegen bekabeling
de ruimte onder het rechterscherm, hier met standkachel & de toe te voegen bekabeling
DSC01080.jpg (106.02 KiB) 2760 keer bekeken
de ruimte onder het rechterscherm, hier met standkachel
de ruimte onder het rechterscherm, hier met standkachel
DSC01091.jpg (76.75 KiB) 2760 keer bekeken
enkele van de standkachel gerelateerde waterpijpen en waterslangen (nog op plaats te leggen)
enkele van de standkachel gerelateerde waterpijpen en waterslangen (nog op plaats te leggen)
DSC01069.jpg (101.19 KiB) 2760 keer bekeken
enkele van de standkachel gerelateerde waterpijpen en waterslangen (op plaats gelegd)
enkele van de standkachel gerelateerde waterpijpen en waterslangen (op plaats gelegd)
DSC01074.jpg (83.44 KiB) 2760 keer bekeken
een van de standkachelslangen - onder de accubak
een van de standkachelslangen - onder de accubak
DSC01073.jpg (111.76 KiB) 2760 keer bekeken
de extra standkachel gerelateerde waterslangen en -pijpen zijn niet meer terug te vinden
de extra standkachel gerelateerde waterslangen en -pijpen zijn niet meer terug te vinden
DSC01095.jpg (73.79 KiB) 2760 keer bekeken
het magneetventiel voor de standkachel zit achter de rechter koplamp
het magneetventiel voor de standkachel zit achter de rechter koplamp
DSC01083.jpg (108.79 KiB) 2760 keer bekeken
het magneetventiel voor de standkachel zit achter de rechter koplamp
het magneetventiel voor de standkachel zit achter de rechter koplamp
DSC01086.jpg (105.99 KiB) 2760 keer bekeken
en de waterpijp en waterslang naar dat magneetventiel (en de umwalzpomp)
en de waterpijp en waterslang naar dat magneetventiel (en de umwalzpomp)
DSC01093.jpg (88.97 KiB) 2760 keer bekeken
de uitlaat voor de standkachel
de uitlaat voor de standkachel
DSC01104.jpg (100.64 KiB) 2760 keer bekeken
de doseerpomp voor de standkachel
de doseerpomp voor de standkachel
DSC01126.jpg (111.44 KiB) 2760 keer bekeken
Eberspacher
Eberspacher
DSC01067.jpg (75.36 KiB) 2760 keer bekeken
de kachelbediening met standkachel schakelaar en het extra standkachel gerelateerde instellingsmenu
de kachelbediening met standkachel schakelaar en het extra standkachel gerelateerde instellingsmenu
DSC01114.jpg (75.79 KiB) 2760 keer bekeken
de kachelbediening met standkachel schakelaar
de kachelbediening met standkachel schakelaar
DSC01111.jpg (58.51 KiB) 2760 keer bekeken
het extra standkachel gerelateerde instellingsmenu
het extra standkachel gerelateerde instellingsmenu
DSC01115.jpg (66.75 KiB) 2760 keer bekeken
de afstandsbediening voor de standkachel
de afstandsbediening voor de standkachel
DSC01122.jpg (96.83 KiB) 2760 keer bekeken
Gebruikersavatar
David_O
Berichten: 624
Lid geworden op: 18 jul 2017 22:44
Mercedes-Benz: S204 C200K Avantgarde

05 feb 2018 08:55

Mooi werk weer :applaus:

Ik zie dat de inbouw van de standkachel ook resulteert in een restwarmte functie? Slaat de standkachel warmte op als de motor draait, of is het meer vergelijkbaar met de restwarmte functie zoals op de 204?
Fans van Benz - S204 C200K Avantgarde '09
Gebruikersavatar
Borgmonster
Berichten: 3003
Lid geworden op: 19 mei 2015 00:03
Mercedes-Benz: W205 C350e
Locatie: Flevopolder

05 feb 2018 09:49

Netjes gewerkt!
Is die standkachel te programmeren via Mercedes Me, zoals in de plug-in versies van Mercedes? Of moet je met de afstandsbediening op bedieningsreikwijdte van de wagen zijn?
Groet, Koos

C350e - mijn eerste Mercedes sinds de 190D lesauto - zie de foto's van "Kees m'n Sjees" in mijn Galerij
Gebruikersavatar
Peter
Oprichter
Berichten: 42236
Lid geworden op: 03 jul 2005 13:19
Mercedes-Benz: Ja
Locatie: Achterhoek
Contacteer:

05 feb 2018 11:35

Borgmonster schreef:Is die standkachel te programmeren via Mercedes Me, zoals in de plug-in versies van Mercedes? Of moet je met de afstandsbediening op bedieningsreikwijdte van de wagen zijn?
Volgens mij dat laatste.
Integratie in de Me (Comand online en niet de adapter) werkt volgens mij alleen als je het af fabriek besteld (en niet alleen voor de Plug-in versies als je daar de Hybride's mee bedoeld en niet de Plug-in adapter)

Achteraf montage wil MB niet echt aan meewerken.
#doeslief
Gebruikersavatar
MBenzNL
Moderator
Berichten: 17555
Lid geworden op: 03 jul 2005 19:37
Specialisatie: sinds 18-12-2018 niet meer
Locatie: Achterhoek
Contacteer:

05 feb 2018 13:08

Borgmonster schreef:Is die standkachel te programmeren via Mercedes Me
dat werkt alleen bij montage af-fabriek...bij achteraf inbouw wordt de datakaart in vedok aangepast en dat wordt netjes in alle mercedes systemen opgenomen BEHALVE in het Mercedes Me gebeuren...de data die daar op de servers staat blijft ten alle tijden zo zoals de auto af-fabriek geleverd is en daar "kan" volgens de geleerden bij mercedes nooit iets aan gewijzigd worden :stom:

greetingz,
Gebruikersavatar
Borgmonster
Berichten: 3003
Lid geworden op: 19 mei 2015 00:03
Mercedes-Benz: W205 C350e
Locatie: Flevopolder

05 feb 2018 19:39

Sjongejonge. En dan noemen ze Duitsers “goede ingenieurs”. In mijn ogen is een ingenieur iemand die voor het zogenaamd “onmogelijke”, een technische oplossing zoekt. En vindt!
OT: erg jammer dat dat niet kan. Was toch een extra verkoopargument geweest. Aan de andere kant voor sommigen een reden om zelf een nieuwe te bestellen ipv een jong-gebruikte. Dus MB vaart er wel bij.
Groet, Koos

C350e - mijn eerste Mercedes sinds de 190D lesauto - zie de foto's van "Kees m'n Sjees" in mijn Galerij
Gebruikersavatar
Peter
Oprichter
Berichten: 42236
Lid geworden op: 03 jul 2005 13:19
Mercedes-Benz: Ja
Locatie: Achterhoek
Contacteer:

05 feb 2018 19:51

Borgmonster schreef:Sjongejonge. En dan noemen ze Duitsers “goede ingenieurs”. ...
Heeft meer met 'niet willen' dan 'niet kunnen' te maken lijkt mij.
Denk dus niet dat het probleem bij de ingenieurs ligt ;)
#doeslief
Gebruikersavatar
MBenzNL
Moderator
Berichten: 17555
Lid geworden op: 03 jul 2005 19:37
Specialisatie: sinds 18-12-2018 niet meer
Locatie: Achterhoek
Contacteer:

05 feb 2018 20:33

Borgmonster schreef:Sjongejonge. En dan noemen ze Duitsers “goede ingenieurs”.
heeft niets met de ingenieurs te maken maar meer met onwil van enkele mercedes bobo's die vinden dat er niets gewijzigd mag worden na de aankoop van een auto (moet je als huisverkoper eens proberen om op zo'n manier een huis te verkopen)

iemand bij mercedes vindt dat de IT afdeling geen 3 cijferige code's toe mag voegen of hokjes aan mag kruisen en dat een klant maar gewoon een nieuwe auto moet kopen (ik heb die discussie al eens gehad in verband met remote-parking op een noorse all-terrain S213 - die dealer mocht een nieuwe auto gaan bestellen @ 150.000 euro ipv de achteraf ingebouwde oplossing @ 750 euro +o( )

greetingz,
HDO-W117
Berichten: 14
Lid geworden op: 24 jan 2016 22:52
Mercedes-Benz: W213, A207

28 mei 2019 23:35

MBenzNL schreef:
Borgmonster schreef:Is die standkachel te programmeren via Mercedes Me
dat werkt alleen bij montage af-fabriek...bij achteraf inbouw wordt de datakaart in vedok aangepast en dat wordt netjes in alle mercedes systemen opgenomen BEHALVE in het Mercedes Me gebeuren...de data die daar op de servers staat blijft ten alle tijden zo zoals de auto af-fabriek geleverd is en daar "kan" volgens de geleerden bij mercedes nooit iets aan gewijzigd worden :stom:

greetingz,
Via de Me app is de kachel wel te programmeren Steve. 8-) Via het “tandwieltje” naar voertuig instellingen.
Geheel onderaan kun je een vertrektijd instellen. Dit moet je alleen dagelijks herhalen.
Iets minder sjiek als een kachel “af fabriek” maar het werkt prima.

Ondanks de zachte winter heb ik met veel plezier gebruik gemaakt van jouw stukje vakwerk :applaus:
Gebruikersavatar
Borgmonster
Berichten: 3003
Lid geworden op: 19 mei 2015 00:03
Mercedes-Benz: W205 C350e
Locatie: Flevopolder

29 mei 2019 01:17

Aha, dat werkt met de C350e ook zo. Maar makkelijk gaat het instellen niet :evil: Manmanman.

En dan heb ik het nog niet over het programmeren van het opladen gehad ... :stom:
Groet, Koos

C350e - mijn eerste Mercedes sinds de 190D lesauto - zie de foto's van "Kees m'n Sjees" in mijn Galerij
Plaats reactie