Donor 'onderdelen'

Zinnige onderwerpen die niet in bovenstaande categorieën passen.

Ben u al donor ?

Ja, natuurlijk
17
61%
ja, maar ik wel slechts bepaalde organen doneren
1
4%
Ben het aan het overwegen
4
14%
Nee, wil ik niet
4
14%
Nee, mijn familie wil het niet
1
4%
Nee, laat mijn geloofsovertuiging niet toe
1
4%
 
Totaal aantal stemmen: 28
Gebruikersavatar
Herr Flick
Berichten: 2634
Lid geworden op: 04 sep 2006 21:18
Locatie: Arnhem

26 mei 2007 00:42

Beste medemensen op dit mooie forum,

Helaas is dit geen topic over mercedes onderdelen, maar over nog belangrijkere zaken. Daarom ter inleiding mijn verhaal.

26 Maart j.l. heb ik in de nacht 2 hartinfarcts gehad. Ze zijn niet onmiddelijk als zodanig herkend waardoor ik pas 4 dagen later bij de cardioloog belandde. Enkele weken en onderzoekjes later kan ik jullie meedelen dat er stevig zal moeten worden gehakt. 3 Bypasses en pas dan heb ik heb weer een redelijk functionerend lijf! Die bypasses worden gemaakt uit materiaal dat al in mijn lichaam zit. Adertje hier en daar wegpakken en elders weer inzetten. Makkelijk he?

Ik heb dus mazzel!

Anderen hebben helaas niet dezelfde mazzel. Mijn hart is nog voor 60% functioneel. Dit klinkt misschien als weinig, maar het is een boel hoor. Andere mensen die ook een infarct hebben gehad hebben soms een hart wat veel ernstiger beschadigt is en wat daardoor veel minder functioneert als mijn 60%. Daardoor zijn hun overlevingskansen veel geringer en/of is de mogelijkheid tot het leiden van een kwalitatief goed leven vrijwel nihil.

Net als dat een auto geen reservemotor meekrijgt vanaf de fabriek af heeft de mens geen reservehart. Het menselijk lichaan heeft echter wel een aantal aderen die in feite overbodig zijn en dus elders in het lichaam gebruikt kunnen worden. Dat laatste is mijn enorme geluk. Dit geluk is er echter niet weggelegd voor heel veel andere slachtoffers van een hart-infarct.

En zo kom ik aan het doel van dit topic en dat is de vraag aan jullie allemaal om nog eens na te denken over donorregistratie. Donoren zijn zo gruwelijk hard nodig, en zoals we recentelijk in de media hebben kunnen lezen is er echt een ernstig tekort aan donoren (zie o.a. donorvoorlichting nieuws). Dit tekort aan organen betekent dat mensen sterven die op een donor orgaan wachten maar wat niet beschikbaar komt. Dit betekent ook dat veel mensen een leven leiden wat kwalitatief slecht is. En dit alles door een gebrek aan donororganen.

Donorregistratie is niet zomaar iets. Het heeft impact op je eigen beleving, maar ook op de beleving van je nabestaanden. Ja, donor kun je in dit geval pas zijn als je dood bent he…

Je lijf is het enige op de wereld dat echt helemaal van jezelf is. Een heel mooi intiem waardevol iets. Totdat, om wat voor reden dan ook, een einde komt aan dat leven door een ongeluk, een ziekte… Misschien dat 1 radertje van die machine faalt terwijl er nog zoveel radertjes goed zijn. En al die goeie radertjes verdwijnen onder de grond of in een asbus. Dat is wel heel zonde eigenlijk he?

Vrijwel ieder mens laat na zijn sterven heel veel erg bruikbaar materiaal achter in zijn of haar lichaam. Echt, dat heeft niets met leeftijd te maken. Heel erg veel mensen zouden op ongekend mooie wijze geholpen zijn als er meer donoren komen.

Daarom vraag ik iedereen via deze weg om eens na te denken over donorregistratie. Welke keuze je daarin ook maakt, alles is natuurlijk een goede keuze. Maar neem mee in je overwegingen dat op dit moment heel veel donororganen in feite verloren gaan vanwege het feit dat er niet is nagedacht want “dat komt nog wel een keer”. Of soms zelfs door het feit dat de nabestaanden niet op de hoogte waren van de wensen van de overledene op dit gebied.

Alsjeblieft, denk er eens over na. Bespreek je wens met je familie. En nogmaals: elke keuze is een goede keuze, maar MAAK die keuze!

Met vriendelijke groet,

Flickje

PS Meer informatie over dit onderwerp vind je op de website van NIGZ – Donorvoorlichting (www.donorvoorlichting.nl).

Update: 28-6-07, Voor mij gaan de bypasses niet door. er word een andere oplossing geprobeert. Donoronderdelen zullen misschien ook ooit realiteit voor mij worden.
Laatst gewijzigd door Herr Flick op 28 jun 2007 14:39, 1 keer totaal gewijzigd.
Wim E230
Berichten: 2233
Lid geworden op: 20 aug 2005 09:17

26 mei 2007 01:29

Ik ben het volledig met Flickje eens.

Ons Mensenhart is net als een Mercedes-Benz motor.
Een Mercedes-Benz kan heel wat jaartjes meegaan. :wink:

Maar je moet het wel goed onderhouden!
De benenwagen in beweging houden/luchtdruk in de banden op spanning houden :D
Als we b.v. ons Mercedes-hart van slechte lucht en van slecht Bloed (olie) en van verkeerde voedingsstoffen ( benzine/olie) voorzien dan gaat op den duur het "hart"van ons lichaam (Benz) naar de kl...te Philistijnen :cry:

En dan kom je uiteindelijk bij de dokter ( www.mercedesforum.nl ) terecht
en dan begint de ellende:
Bloeddruk meten/ Cillinder compressie)
Urine nakijken /via pc uitlezen, diagnose stellen)

Na diverse contoles blijkt dat je een hartprobleem hebt.
Motor naar de klooooooten.
Lekkende benzinelijders en kapotte olie leidingen :evil:

No problemos :wink:
Gewoon ff een paar omleidinkjes maken, zoals 3 of 4 Bypasses.

en... nadat er verschillende doktoren/ monteurs aan je "hartprobleem"
hebben gewerkt,(4 omleidingen/bypasses)
en ergens in de motorruimte diverse leidingen hebben moeten weghalen
en ergens anders in je Mercedes-Body weer nieuw hebben moeten aanleggen omdat je in de Benen/Banden slechte leidingen hebt zitten
heb je waarschijnlijk geluk dat je na enige tijd weer op de "weg" mag :)

En dan de nazorg!!!!!
Weer een afspraak maken en weer en weer, je wordt er gek van.
Uiteindelijk gaat het dan weer wat beter met Benz/Hart :wink:

Na een jaar weer op controle; zegt de Cardioloog/Mercedes-Specialist:
Alles is okay, je hoeft pas over een jaar weer terug voor controle :D

En.... ik kan het weten; ik heb zelf 6 jaar geleden ook 4 bypasses moeten ondergaan!

En... als je dan weer thuis komt en je Benz/Hart tikt weer als gewoon ben je blij dat er Mercedes-Benz Specialisten/ chirurgen zijn die je Benzje/Hartje weer normaal hebben laten functioneren!!

Ik ben diegenen erg dankbaar die aan mijn HART het nodige "borduurwerk" hebben verricht.
Van 10;30 s,morgens tot 18:00 s.avonds met 2 monteurs.

grts Een happy Benz rijder E230 met een weer goedwerkend Hart :wink:
Sterretje1968
Berichten: 9695
Lid geworden op: 28 aug 2006 00:47
Mercedes-Benz: ---
Specialisatie: Off topic
Locatie: Eindhoven

27 mei 2007 00:29

Heel goed dat hier aandacht voor wordt gevraagd. :goedzo:

Om de vergelijking met een Mercedes aan te houden, als een Benz het niet meer doet dan gooi je die ook niet in z'n geheel op de sloop.
Je stript hem (of haar) en verkoopt de onderdelen.

Ik ben daarom ook al jaren donororgaan.
Als ik heenga dan halen ze mij maar leeg hoor, ik heb er zelf toch niets meer aan en anderen zijn er misschien mee geholpen.
Mijn enige wens is dat er geen wezens zoals Holleeder mee geholpen worden. (die zelfs voorrang kreeg op alle andere wachtenden. :evil: )

Ik snap niet dat er mensen zijn die (vanwege religie of wat voor een reden dan ook) er anders over denken. :S
Maar ja, who am I?

Sterkte Flickje. :)
Groetjes, Rene.

Een optimist is een slecht geïnformeerde pessimist.

W126 1981 280SE (LPG) (Verkocht)
W126 1983 500SEL (Verkocht) ---> (Auto van de Maand November 2006 :))
Gebruikersavatar
John1965
Berichten: 1379
Lid geworden op: 25 dec 2006 12:35
Mercedes-Benz: W123 200T, W123 230TE, W201 190D, A124 300CE-24, R170 SLK 200 en C219 320 CDI

29 mei 2007 00:46

Toevallig is dit onderwerp recentelijk heel erg actueel geworden in mijn familie.

Een neef van ondergetekende gaat op vrijdag naar de huisarts toe met wat lijkt een uit de hand gelopen verkoudheid. Hij word meteen doorverwezen naar het ziekenhuis omdat zijn hart niet in orde lijkt te zijn. In het ziekenhuis word vrij snel geconstateerd dat hij een aangeboren hartafwijking heeft. De enige echte oplossing is een nieuw hart en dus word hij op de lijst gezet voor een donorhart. Ondertussen is het een week later sinds het bezoek aan de huisarts. Welgeteld 2 dagen later op zondag krijgt hij bericht dat er een donorhart beschikbaar is en nog diezelfde zondag wordt in Antwerpen de hart transplantatie uitgevoerd. Dit is nu allemaal een maand of 2 geleden gebeurd en het gaat goed met hem.

Maar wat is de boodschap hier?

Mijn neef heeft alle geluk van de wereld gehad in deze situatie. Want niet alleen heeft hij een goed en sterk donor hart kunnen krijgen maar het was er vrijwel onmiddelijk. Het moge duidelijk zijn dat hijzelf en iedereen in zijn naaste omgeving enorm dankbaar zijn hiervoor.

Maar Herr Flick heeft gelijk. Vele mensen zijn niet zo gelukkig omdat er simpelweg geen organen (tijdig) beschikbaar zijn.

De oplossing? Donorregistratie!

Zowel Lynn, mijn vrouw als ikzelf staan beide als donor geregistreerd! Het is de moeite waard hier eens aandacht aan te schenken als dat nog niet is gebeurd. Want niet alleen doe je het eventueel voor een ander maar wat als jezelf ooit eens in de situatie verzeilt raakt? Dan kan je ook alleen maar hopen dat een ander dit voor jou heeft gedaan.

Rene, dank je wel voor het ter sprake brengen van dit onderwerp.

Groeten

John en Lynn
Met vriendelijke groeten,

John

Lid van de MB W123 Club Nederland, MB 190/C-Klasse Club Nederland en MB SLK Club Nederland.
Gebruikersavatar
casklus
Berichten: 1730
Lid geworden op: 05 mar 2006 21:42
Mercedes-Benz: c180 kompressor w203
Locatie: halsteren

29 mei 2007 13:32

hoi flick wees gelukkig dat je er nog bent want uit ervaring met mijn vader was op 5 mei al weer 8 jaar geleden ging hij ff boodschappen doen en dan zou hij weer naar ons komen om zijn nieuwte aan winst een kleinzoon(6dagen oud) te komen verwennen maar dat kon jammer genoeg niet meer want hij heeft in de winkel een infarct gekregen over de hele voorkant van het hart en dat was gelijk over
dus bij deze wil ik zegen probeer van elke dag te genieten ookal is het een rot dag want het kan zo maar over zijn
mvg caspar

ps enja een donor is hart nodig maar ik vind het een schande dat veel dingen naar andere landen toe gaan terwijl we het zelf kunnen gebruiken
hier een boel ,,,,,,,,,,,,en ........... voor het geval
ik ze er niet tussen heb gezet :-)
Gebruikersavatar
Peter
Oprichter
Berichten: 44423
Lid geworden op: 03 jul 2005 13:19
Mercedes-Benz: ✇ Ja ✇
Locatie: Achterhoek
Contacteer:

29 mei 2007 14:35

Erg nuttig onderwerp :goedzo:

Ik heb er even een Poll aangehangen, mis ik nog opties ?
#doeslief
Gebruikersavatar
Vlim
Berichten: 1237
Lid geworden op: 07 mar 2006 14:43
Contacteer:

29 mei 2007 15:29

Ik mis de keuze 'ja, maar ik wel slechts bepaalde organen doneren'.

Zelf heb ik de voorkeur om nog met een beetje waardigheid de grote magnetron in te gaan en niet als een uitgebeend restproduct.

Dus huid, hoornvliezen, botonderdelen, etc.. gaan d'r niet uit. Het meeste is trouwens toch niet bruikbaar. Met nieren heb ik niet zo'n probleem.
Technisch specialist en lid adviesraad Mercedes-Benz S-Klasse Club e.V. Duitsland.
Gebruikersavatar
Peter
Oprichter
Berichten: 44423
Lid geworden op: 03 jul 2005 13:19
Mercedes-Benz: ✇ Ja ✇
Locatie: Achterhoek
Contacteer:

29 mei 2007 16:10

Vlim schreef:Ik mis de keuze 'ja, maar ik wel slechts bepaalde organen doneren'....
Aangepast :wink:
#doeslief
Gebruikersavatar
Herr Flick
Berichten: 2634
Lid geworden op: 04 sep 2006 21:18
Locatie: Arnhem

30 mei 2007 00:49

Bedankt voor de reacties en de aanpassingen!

Trouwens, weet je dat er al vaker donormateriaal gebruikt word dan je denkt? Bijvoorbeeld bij gewrichtsprotheses word donorbot gebruikt om het cement te maken.
Gebruikersavatar
Herr Flick
Berichten: 2634
Lid geworden op: 04 sep 2006 21:18
Locatie: Arnhem

30 mei 2007 00:56

Vlim schreef:Ik mis de keuze 'ja, maar ik wel slechts bepaalde organen doneren'.

Zelf heb ik de voorkeur om nog met een beetje waardigheid de grote magnetron in te gaan en niet als een uitgebeend restproduct.

Dus huid, hoornvliezen, botonderdelen, etc.. gaan d'r niet uit. Het meeste is trouwens toch niet bruikbaar. Met nieren heb ik niet zo'n probleem.
Ok, kan ik me iets bij voorstellen!
Maar dat kun je aangeven op het donorregistratieformulier hoor.
Gebruikersavatar
niburu
Berichten: 16
Lid geworden op: 15 mei 2007 12:22
Locatie: Heerlen

30 mei 2007 16:32

Ik ben het met je eens.
Heb in hetzelfde schuitje gezeten.
Het is alleen jammer dat er eerst iets moet gebeuren voordat je weet hoe belangrijk je lichaam is. :-?

Maar ja .... beter laat dan nooit zeg ik maar. :)
Sterretje1968
Berichten: 9695
Lid geworden op: 28 aug 2006 00:47
Mercedes-Benz: ---
Specialisatie: Off topic
Locatie: Eindhoven

31 mei 2007 01:13

Ben eigenlijk wel benieuwd wat jullie vinden over de grote donorshow van BNN die a.s. vrijdag (1 juni) wordt uitgezonden.
Groetjes, Rene.

Een optimist is een slecht geïnformeerde pessimist.

W126 1981 280SE (LPG) (Verkocht)
W126 1983 500SEL (Verkocht) ---> (Auto van de Maand November 2006 :))
Gebruikersavatar
John1965
Berichten: 1379
Lid geworden op: 25 dec 2006 12:35
Mercedes-Benz: W123 200T, W123 230TE, W201 190D, A124 300CE-24, R170 SLK 200 en C219 320 CDI

31 mei 2007 06:36

Sterretje1968 schreef:Ben eigenlijk wel benieuwd wat jullie vinden over de grote donorshow van BNN die a.s. vrijdag (1 juni) wordt uitgezonden.
De motivatie ben ik het helemaal mee eens, Maar om dat dan weer op deze manier te exploiteren :evil: bah :S bah :cry: bah :| bah! Maar helaas geld dat voor alle reality zooi die heden ten dage wordt uitgezonden. Goedkope exploitatie van de menselijke emotie ben ik geen voorstander van.

De vraag die ik nog zou willen toevoegen aan dit onderwerp: Wie heeft er ervaring als beenmerg/stamcel donor? Ik ben al bloeddonor en ga volgende week naar een voorlichtingsavond voor beenmerg/stamcel donor. Ben benieuwd.

Groeten

John
Met vriendelijke groeten,

John

Lid van de MB W123 Club Nederland, MB 190/C-Klasse Club Nederland en MB SLK Club Nederland.
Gebruikersavatar
Herr Flick
Berichten: 2634
Lid geworden op: 04 sep 2006 21:18
Locatie: Arnhem

31 mei 2007 10:13

Sterretje1968 schreef:Ben eigenlijk wel benieuwd wat jullie vinden over de grote donorshow van BNN die a.s. vrijdag (1 juni) wordt uitgezonden.
Ik heb mn lidmaatschap direct opgezegt toen ik het las. Aandacht voor dit probleem is goed, maar een sms show met 2 grote verliezers is onaceptabel in mijn ogen.
Gebruikersavatar
Rainaldo
Beheerder
Berichten: 7804
Lid geworden op: 29 sep 2005 23:45
Mercedes-Benz: W212 E200CGI
Specialisatie: Financiële forumzaken
Locatie: Nieuwpoort - NL
Contacteer:

31 mei 2007 23:11

De donorshow is een goede persiflage op alle "shows" van de laatste tijd waarbij de beller/sms-ser de beslissende keuze had en niet een vakjury.
Of het programma zijn doel voorbij schiet, weten we binnenkort.

2 verliezers?
Ik zie dat omgekeerd, 1 winnaar.
Nu is in elk geval duidelijk waar de nieren van deze donor blijven, wie weet waar ze anders "terechtgekomen" hadden.

Het onderwerp "donor" is in elk geval volop in het nieuws, en niet alleen in Nederland. :)
--------------------------------------------------------------------------------
Forumkentekenplaathouder kopen?
Garagekosten uitgespaard? Stuur mij een PB en wordt donateur.

Uitleg wagenkaart/datakaart (klik)
**| Werkt bij Mercedes-Benz dealer Louwman Gorinchem |**
Plaats reactie