W210 Storing na accu wisselen

Voor technische vragen over Mercedes-Benz.

W210 Storing na accu wisselen twitterfacebook

Postby erikbouwman » 28 Sep 2010 20:38

heb een paar weken geleden accu verwisseld , daarna allemaal elektrische storingen in de auto , pdc doet het niet meer (slaat meteen op rood (heel dichtbij) , ramen voor en achter gaan na een paar dagen niet meer open en dicht (min pool los en dan weer en paar dagen goed)
wie kan mij hierbij helpen ?
erikbouwman
 
Posts: 4
Joined: 28-Sep-2010
Auto: e290 td

Re: storing na accu wisselen twitterfacebook

Postby Henk51 » 28 Sep 2010 20:48

Bij wat langdurige stroomonderbreking reset de computer van de auto zich, misschien kan je het nog eens onderbreken, maar kijk uit he, want mijn W201 heeft na stroomonderbreking ook vreemd gedaan, terwijl er geen echte computer aan boord is, (dus is niet uit te lezen bij de MB dealer).
Maar er heeft allarm op gezeten, en die was onderbroken, maar na de stroomonderbreking kreeg ik m'n MB dus niet gestart, en heeft de firma waar ik hem heb gekocht er iets aan gedaan, waardoor het allarm helemaal niet meer werkt. ( de sirene en de bedradingen liggen er nog allemaal in bij mijn MB.)

vr.gr.Henk
User avatar
Henk51
 
Posts: 903
Joined: 03-Apr-2010
Location: onder Breda (Z.W.-Brabant)
Age: 62
Auto: (W201)190E 1.8 Class (17-3-1993)
Specialisatie: rustig maar vlot rijden

Re: W210 Storing na accu wisselen twitterfacebook

Postby erikbouwman » 30 Sep 2010 17:19

heb ik al geprobeerd , maar storing blijft terug komen
erikbouwman
 
Posts: 4
Joined: 28-Sep-2010
Auto: e290 td

Re: W210 Storing na accu wisselen twitterfacebook

Postby Sibelle » 02 Oct 2010 15:53

Eerst maar eens laten (proberen) te resetten met diagnose apparatuur, daarna eventueel rustig verder kijken...
Tronicold wrote:000 En opname in een kliniek om af te kicken van deze vreselijke verslaving...


Mei de hartelijke groetnis ut de Wâlden

Andries

Mercedes-Benz C-Klasse Esprit
User avatar
Sibelle
 
Posts: 602
Joined: 15-Jul-2009
Location: De Wâlden
Age: 26
Auto: Mercedes-Benz C-Klasse 180 Esprit W202
Specialisatie: SA-Code-lijst verlenger

Re: W210 Storing na accu wisselen twitterfacebook

Postby willem B » 03 Oct 2010 14:07

misschien een tip voor iedereen,nooit zomaar accupolen los halen altijd startkabels op de polen zetten naar een andere accu.
computers zijn heel gevoelig voor stroom uitval! :)
v.g. Willem
v.g. Willem


Iemand met gezond verstand rijdt met een Benz door het land.
Of je nu denkt dat je iets niet kunt, of denkt dat je het wel kunt; Je hebt altijd gelijk.
User avatar
willem B
 
Posts: 586
Joined: 21-Aug-2010
Location: maarssen
Age: 54
Auto: w124 200T w638 viTo ya66 daf

Re: W210 Storing na accu wisselen twitterfacebook

Postby Sibelle » 03 Oct 2010 18:54

Inderdaad computers zijn gevoelig voor stroom uitval, maar je moet niet vergeten dat ze Piekspanning ook niet fijn vinden...
Tronicold wrote:000 En opname in een kliniek om af te kicken van deze vreselijke verslaving...


Mei de hartelijke groetnis ut de Wâlden

Andries

Mercedes-Benz C-Klasse Esprit
User avatar
Sibelle
 
Posts: 602
Joined: 15-Jul-2009
Location: De Wâlden
Age: 26
Auto: Mercedes-Benz C-Klasse 180 Esprit W202
Specialisatie: SA-Code-lijst verlenger

Re: W210 Storing na accu wisselen twitterfacebook

Postby erikbouwman » 09 Oct 2010 16:02

oke , maar het rare is dat als ik de - pool los haal en dan weer er opzet , werkt alles weer perfect , tot na drie a vier dagen dan komt het probleem weer terug
erikbouwman
 
Posts: 4
Joined: 28-Sep-2010
Auto: e290 td

Re: W210 Storing na accu wisselen twitterfacebook

Postby Xaninho » 09 Oct 2010 16:38

mijn accu is twee keer leeg geweest vorige winter, ik heb erg veel geluk gehad dat ik geen storingen heb gekregen. De computer resetten is de enige oplossing nu denk ik...
If you're talking shit behind my back, you're in a good position to kiss my ass!

http://www.pimpyolife.com

http://www.echtweinig.nl
User avatar
Xaninho
 
Posts: 1858
Joined: 03-Feb-2008
Location: Den Haag
Age: 40
Auto: Mercedes(natuurlijk) ex-C124 300CE en nu W210 E280 Avantgarde

Re: W210 Storing na accu wisselen twitterfacebook

Postby Degids » 09 Oct 2010 16:51

Ik heb gehoord dat wanneer je de - pool weer aansluit, je het contact op stand 2 moet zetten zodat de piekspanning verdeeld wordt over alle elektrische apparaten.
User avatar
Degids
 
Posts: 143
Joined: 23-Aug-2010
Location: Nieuwegein
Age: 40
Auto: S210 E320 2001

Re: W210 Storing na accu wisselen twitterfacebook

Postby erikbouwman » 10 Nov 2010 20:42

dat ga ik morgen eens proberen ,
hoop dat het dan opgelost is
dank u
erikbouwman
 
Posts: 4
Joined: 28-Sep-2010
Auto: e290 td

Re: W210 Storing na accu wisselen twitterfacebook

Postby johnheros » 20 Nov 2011 15:26

bij elke mercedes met computer waarvan de accu leeg is of vervangen moet worden

moet je bij het monteren van de accupollen of accuklemmen het contact aanzetten op stand 2 en beter ook het licht op stadslicht zetten ( standje 1 )

dan geeft de wagen geef foutcodes

ook achteraf als je al foutcodes hebt, zal na loskoppelen van de accu en je hem weer op de goede manier aansluit, alle foutcodes eruit zijn

John
Last edited by Lorinser sr on 20 Nov 2011 16:08, edited 1 time in total.
Reason: telefoon no weggehaald .
johnheros
 
Posts: 2
Joined: 14-Nov-2011
Auto: W126 1982 - W461

Re: W210 Storing na accu wisselen twitterfacebook

Postby Lancelot » 21 Nov 2011 00:57

Wat voor accu is erin gezet?! En dan bedoel ik buiten dezelfde capaciteit ook eentje van een A-merk?! (OEM, Bosch, Varta etc.) anders krijg je een heel toneel idd!
W210 E320 CDI elegance '01
Brilliant zilver, Antraciet leder, Comand, Parktronic, Xenon, Glazen dak, Roest, Geïntegreerde GSM, etc.
Mods: | EGR electronisch uitgeschakeld, mechanisch afgedicht en EGR-warmtewisselaar ge-bypassed |
| JR sportluchtfilter | 6000k D2R's en matching Can-Bus LED stadslichten |
User avatar
Lancelot
 
Posts: 246
Joined: 12-Nov-2008
Location: Roosendaal
Auto: (Oo\==/oO)

Re: W210 Storing na accu wisselen twitterfacebook

Postby W124W123 » 21 Nov 2011 22:13

het kan ook zijn dat je de accu moet inleren met de diagnose apperatuur.
W124W123
 
Posts: 11
Joined: 31-Oct-2011
Location: Westerhaar Vriezeveensewijk
Age: 17
Auto: W201 190E 1986 - G500

Re: W210 Storing na accu wisselen twitterfacebook

Postby -Shadow- » 22 Nov 2011 10:13

W124W123 wrote:het kan ook zijn dat je de accu moet inleren met de diagnose apperatuur.


Dit is onzin. Een accu heeft geen elektronica die je kan inleren.
User avatar
-Shadow-
 
Posts: 422
Joined: 02-Feb-2009
Location: Heusden-Zolder
Age: 33
Auto: W203 C220 CDI Classic
Specialisatie: Techniek

Re: W210 Storing na accu wisselen twitterfacebook

Postby motorhan » 22 Nov 2011 12:36

willem B wrote:misschien een tip voor iedereen,nooit zomaar accupolen los halen altijd startkabels op de polen zetten naar een andere accu.
computers zijn heel gevoelig voor stroom uitval! :)
v.g. Willem


Dat is best lastig. Ik heb het ook zo gedaan maar met het monteren van de klem op de nieuwe accu is schijnbaar de spanning toch even onderbroken geweest. dus ramen resetten navigatie taal instellen en voorkeuren etc verder ging het wel goed.
maar nu zag ik op een site van een accu leverancier dat het handiger is bv een acculader aan te sluiten via het aansteker stopcontact dan heb je geen belemmering door die klemmen van de start kabels en werkt veel makkelijker. Als ik er aan denk ga ik dat in een volgende situatie ook zo proberen.

Jij en ik hebbe er niks meer aan maar misschien een tip voor anderen. Ik heb vanmorgen wel de 2e accu die onder de motorkap zit laten uitlezen. was in orde.

succes met het vinden en oplossen van je probleem.
Met vr gr
Han

S211 E240 Elegance Estate
User avatar
motorhan
 
Posts: 262
Joined: 21-Nov-2009
Location: Brabant
Auto: S211 E240 Elegance Estate 2005
Specialisatie: BMW Motoren

Next

Return to Technische vragen

Who is online

Users browsing this forum: behappy, Kayakvisser and 21 guests