W203 Service beurt resetten

Voor technische vragen over Mercedes-Benz.
Forumregels
Let bij technische vragen op de regels: #2 Vragen en #3 Antwoorden
bambixie
Berichten: 2
Lid geworden op: 16 jun 2010 19:47

W203 Service beurt resetten

Berichtdoor bambixie » 16 jun 2010 20:09

mijn c klasse van 2005 geeft aan dat hij een beurt moet hebben , de beurt heeft hij inmiddels gehad , echter weet ik niet hoe ik de servicebeurt uit het display kan krijgen

alibali
Berichten: 33
Lid geworden op: 19 mar 2010 23:46

Re: service beurt resetten

Berichtdoor alibali » 16 jun 2010 20:28

Service Light Reset – Mercedes C-Class, E-Class, S-Class, CLK
Using the button located on the left hand side of instrument cluster.
Switch ignition on and immediately press button twice.
Switch ignition off.
Press and hold button while switching ignition on.
After 10 seconds the new interval will appear in the display.
Release button.

Gebruikersavatar
rob gra
Berichten: 516
Lid geworden op: 03 mei 2008 20:54
Mercedes-Benz: Cls 500
Locatie: den haag

Re: service beurt resetten

Berichtdoor rob gra » 16 jun 2010 21:48

handig. is dat het knopje wat bij de tellers zit

alibali
Berichten: 33
Lid geworden op: 19 mar 2010 23:46

Re: service beurt resetten

Berichtdoor alibali » 16 jun 2010 22:22

?

Gebruikersavatar
rob gra
Berichten: 516
Lid geworden op: 03 mei 2008 20:54
Mercedes-Benz: Cls 500
Locatie: den haag

Re: service beurt resetten

Berichtdoor rob gra » 16 jun 2010 22:38

links naast de tellers .rechts van het wieltje van de ventilatie opening

bambixie
Berichten: 2
Lid geworden op: 16 jun 2010 19:47

Re: service beurt resetten

Berichtdoor bambixie » 17 jun 2010 05:41

ik ben er al achter en het is inmiddels gelukt via deze link http://www.mb-treff.de/tipps-tricks/all ... /index.php

Gebruikersavatar
ErikH
Berichten: 1808
Lid geworden op: 01 mar 2010 11:28
Mercedes-Benz: S203 C200K
Specialisatie: S203
Locatie: Zwolle

Re: service beurt resetten

Berichtdoor ErikH » 17 jun 2010 06:31

alibali schreef:Service Light Reset – Mercedes C-Class, E-Class, S-Class, CLK
Using the button located on the left hand side of instrument cluster.
Switch ignition on and immediately press button twice.
Switch ignition off.
Press and hold button while switching ignition on.
After 10 seconds the new interval will appear in the display.
Release button.


Dit gaat dus over de W202, bij de W203 is het een kwestie van de knop lang indrukken als je het serviceinterval zichtbaar hebt op je KI.
En daarna bevestigen door nogmaals te drukken.
ooo--\*/--ooo

Mijn oude MB S203 C200Kompressor logboek.

harryvos
Berichten: 4
Lid geworden op: 12 okt 2017 14:34
Mercedes-Benz: 200 CLC of type 203 cl

Re: W203 Service beurt resetten

Berichtdoor harryvos » 12 okt 2017 14:48

Ik heb een 203 cl of 200 clc diesel. Weet iemand hoe je de servicetermijn kunt wijzigen van bvb. 15000 km naar 25000 km ???

Thx
Harry

Gebruikersavatar
Sneaky Pete
SLK Clublid
SLK Clublid
Berichten: 901
Lid geworden op: 08 mar 2014 19:18
Mercedes-Benz: R171 SLK 350
Locatie: Zuid-Oost Brabant

Re: W203 Service beurt resetten

Berichtdoor Sneaky Pete » 12 okt 2017 15:30

Volgens mij moet er dan iig een bepaalde optie op je datacard staan
Bij mij staat er iig K13 STEUERCODE FUER SERVICEINTERVALL 25000 KM.
Dat zal er wel iets mee te maken hebben.
En als ik me goed herinner staat er dan in het service menu de vraag wat voor olie je er in gegoten hebt, gewone of longlife, 229.3 of 229.31 dacht ik. Kies je longlife springt ie naar 25000 km, zo niet blijft ie op 15000 staan.
Als ik het me allemaal goed herinner tenminste, zoniet laat ik me graag verbeteren. ;)

Gebruikersavatar
benzkepower
Berichten: 2175
Lid geworden op: 22 okt 2011 19:26
Mercedes-Benz: Een aantal...
Locatie: België

Re: W203 Service beurt resetten

Berichtdoor benzkepower » 12 okt 2017 16:38

In hoeverre ik weet is dat te wijzigen met StarDiagnose, maar ik dacht dat dit bij een 203 niet mogelijk was.

harryvos
Berichten: 4
Lid geworden op: 12 okt 2017 14:34
Mercedes-Benz: 200 CLC of type 203 cl

Re: W203 Service beurt resetten

Berichtdoor harryvos » 12 okt 2017 17:41

Ook de oliekwaliteit wijzigen lukt niet met de + en - knoppen !