hoeveel pech kan een mens hebben

Algemene discussie en weetjes over Mercedes-Benz.
Forumregels
Alleen Mercedes-gerelateerd, anders in offtopic
henkdegraaf
Berichten: 20
Lid geworden op: 20 dec 2008 19:20
Mercedes-Benz: M.B. A190

hoeveel pech kan een mens hebben

Berichtdoor henkdegraaf » 29 mei 2009 20:15

in december 2008 een a190 op het oog , ik ben gaan kijken bij de auto en vond hem erg mooi.
de motor laten starten en ja hoor een bijgeluid , langs de mercedes dealer gereden en een monteur laten kijken , waarschijnlijk een lager van de waterpomp of de dynamo, er werd nadrukkelijk gezegd dat er een distributieketting in plaats van een riem in zat en die hoefde nooit te worden vervangen.
ik heb de auto particulier gekocht, na wat onderhandelen over de prijs naar huis gereden , de auto bij mij in de buurt naar de garage gebracht ( geen mercedes garage ) en je raad het al toch de ketting , motor moest uit de auto en dan ook maar de multiriem vervangen , de rollers van de multiriem , airco bijgevuld , en nog wat kleine dingen totaal zowat 2000,00 euro.
van het voorjaar weer zin om te gaan vissen , oeps de auto is toch wel erg klein , kon mijn hengels er lastig in kwijt , toch wel spijt van de a190.
niet getreurd de auto weer op marktplaats en proberen hem weer te verkopen.
ik kreeg al gauw een telefoontje van iemand die interesse had in de auto .
hij heeft mijn adres gevraagd en zou de volgende dag langskomen.
s,nachts word ik mijn bed uitgebeld door een buurman die thuis kwam van zijn nachtdienst, hij zag licht branden in mijn auto en ging kijken, en ja hoor er was een ruitje ingeslagen en mijn voorstoel was al losgedraaid, de achterbank was al plat gegooid , de bekleding aan de achterkant losgetrokken , de buurman heeft ze waarschijnlijk gestoord, ze hebben het E.H.B.O. tasje en mijn serviceboekje plus de handleiding meegenomen.
gelukkig ben ik goed verzekerd en heeft dit geintje mij niets gekost.
gisteren stond ik op een veerpont te wachten , mijn auto liep stationair en sloeg ineens af , ik stond natuurlijk vooraan, kon starten wat ik wilde , stroom zat maar hij wilde niet aanslaan .
nu had ik al eerder gehad dat ik de auto wilde starten en dat de startmotor draaide maar de auto niet aansloeg, sleutel terugdraaien , opnieuw starten en ja hoor hij doet het.
bij de veer pont kwam ik erachter dat als ik probeerde te starten ik de sleutel gewoon los kon laten maar dat de auto gewoon door bleef starten.
A.N.W.B. opgebeld , was nog geen lid en dit koste 220,00 euro, doe maar ik moest toch wat.
de monteur van de A.N.W.B. kreeg hem niet aan de praat , de benzinepomp deed het niet.
de monteur van de A.N.W.B. rekende 70,00 euro in plaats van 220,00 euro een meevaller , wat een geluk.
slepen mag de eerste acht dagen niet als je gedwongen lid word , nou dan mijn zoon maar opbellen , pa ik moet wel even een sleepkabel regelen , tuurlijk jongen , en na in totaal ongeveer drie uur stilstaan werd de auto gesleept naar de garage .
de garage was al dicht dus de dag erop er maar langs.
de eigenaar van de garage probeerde de auto te starten en was al verbaasd dat de auto bleef starten nadat hij de sleutel losliet, hij draaide de sleutel terug en probeerde hem nog een keer te starten , geen draad deed niets meer een probleem in het contact, dat kon er ook nog wel bij.
gelijk gevraagd of hij er ook een trekhaak onder kon zetten die ik nodig heb voor een fietsen drager , nog zeven weken dan naar drenthe en dan moeten de fietsen natuurlijk wel mee .
hij kon gelijk even kijken wat dat ging kosten , de trekhaak 150,00 euro en de stekkerdoos plus montage op ongeveer 350,00 euro.
dit is zo duur omdat de stekkerdoos rechtstreeks op de accu aangesloten moet worden en daardoor zitten er allemaal relais tussen de draden.
als de stekkerdoos doorverbonden word op de achterverlichting krijg ik geheid electrische problemen.
wat de brandstofpomp gaat kosten weet ik nog niet de mercedes dealer was al gesloten , maar dat zal ook wel weer een leuke duit kosten.
ik zij al tegen mijn vrouw, ik moet de auto maar blijven rijden hij kost mijn al te veel dat krijg ik er bij lange na niet voor terug
nou dit waren de probleempjes tot nu toe, mochten er nog meer komen dan horen jullie dat nog wel

henkdegraaf
Berichten: 20
Lid geworden op: 20 dec 2008 19:20
Mercedes-Benz: M.B. A190

Re: hoeveel pech kan een mens hebben

Berichtdoor henkdegraaf » 29 mei 2009 20:39

sorry mensen ik ben nog niet klaar , wat ik vergeet te vermelden is dat degene die belde voor mijn auto wat vragen heeft gesteld over de auto, nu is mijn vermoeden dat hij ook heeft gevraagd of er ook alarm op de auto aanwezig was.
hij zou de dag erop langskomen , maar is niet geweest , ik heb het telefoonnummer van de beller nog wel geprobeerd te bellen , maar de telefoon bleef buiten gebruik.
de politie denkt dat dit de dader moet zijn van de inbraak, dus mensen wees op jullie hoede als je je auto wilt verkopen.
misschien kun je zeggen dat de auto opgehaald moet worden uit een garage waar je hem in hebt staan .

Gebruikersavatar
Rolstoelcharly
Berichten: 437
Lid geworden op: 21 jul 2008 17:30
Mercedes-Benz: W140 300SE 2.8 BJ 1993, W210 290TD BJ 1997
Locatie: Hulshout (belgie)

Re: hoeveel pech kan een mens hebben

Berichtdoor Rolstoelcharly » 29 mei 2009 21:33

Oef, wat een verhaal, ik hoop dat je na deze kosten eindelijk wat geluk mag hebben.

mvg, jan
MERCEDES rijden, da' s pas genieten!!!!!!!!

Gebruikersavatar
Bas Timmermans
Berichten: 2196
Lid geworden op: 14 aug 2007 19:30
Mercedes-Benz: Lexus IS300h
Locatie: Harkstede
Contacteer:

Re: hoeveel pech kan een mens hebben

Berichtdoor Bas Timmermans » 29 mei 2009 21:39

En met gebruik van jouw service boekje klonen ze een andere wagen en zie jij Binnenkort of boetes in de bus of krijg je bericht van de belastingdienst dat je niet langer MRB hoeft te betalen voor dit voertuig :(

Voor iedereen hou je service boekje thuis en neem het alleen mee als je onderhoud laat afstempelen.

Dieven kunnen mbv dit boekje een nieuw chassisnummer in een gestolen wagen klossen, weten de uitvoering en de kleur van de wagen die ze moeten jatten en zetten de km stand ff netjes terug naar iets meer dan in het boekje bij de laatste service beurt staat. Zelfs NAP geeft OK als je hem checkt!!

Bas
Its beyond my control but, diesel rules!

bokkiebenz
Donateur
Berichten: 3204
Lid geworden op: 16 nov 2005 17:45
Mercedes-Benz: Sparta ion
Specialisatie: Kan niks en doet niks

Re: hoeveel pech kan een mens hebben

Berichtdoor bokkiebenz » 29 mei 2009 22:10

zooooo je kan er pech mee hebben :evil:
Het is altijd wat en zelden goed

henkdegraaf
Berichten: 20
Lid geworden op: 20 dec 2008 19:20
Mercedes-Benz: M.B. A190

Re: hoeveel pech kan een mens hebben

Berichtdoor henkdegraaf » 29 mei 2009 22:13

hoi Bas kun je mij uitleggen wat M.R.B. betekend

bokkiebenz
Donateur
Berichten: 3204
Lid geworden op: 16 nov 2005 17:45
Mercedes-Benz: Sparta ion
Specialisatie: Kan niks en doet niks

Re: hoeveel pech kan een mens hebben

Berichtdoor bokkiebenz » 29 mei 2009 22:16

Motor Rijtuigen Belasting.
Het is altijd wat en zelden goed

Gebruikersavatar
Bas Timmermans
Berichten: 2196
Lid geworden op: 14 aug 2007 19:30
Mercedes-Benz: Lexus IS300h
Locatie: Harkstede
Contacteer:

Re: hoeveel pech kan een mens hebben

Berichtdoor Bas Timmermans » 29 mei 2009 23:01

Dank Bokkie 8-)

Het service boekje is het nieuwe kentekensetje zeg maar. Daar staat alle info in om profi een gejatte wagen de identiteit te geven van jouw wagen. Zelfs het overschrijven bij het postkantoor lukt op die manier dus pas op!

Bas
Its beyond my control but, diesel rules!

Sjaak H
Donateur
Berichten: 89
Lid geworden op: 29 okt 2007 19:50

Re: hoeveel pech kan een mens hebben

Berichtdoor Sjaak H » 30 mei 2009 07:08

Onderstaand stukje komt van de site van de TROS http://www.opgelicht.nl en was onlangs ook op televisie te zien hieruit blijkt dat de kloonbendes behoorlijk professioneel zijn.


Autokloon deel 2
Wanneer u een tweedehands auto koopt, zorgt u er natuurlijk voor dat u het juiste kentekenbewijs en andere autopapieren erbij krijgt. Pas dan bent u de rechtmatige eigenaar van de auto.

Foute boel
Maar hoe kan het dan bijvoorbeeld dat u bekeuringen binnenkrijgt, gemaakt op plaatsen waar u nooit gereden hebt? Grote kans dat u het slachtoffer bent geworden van een autokloon.

Autokloon
Een autokloon begint bij het stelen van een auto. Dit gebeurt uiteenlopende manieren. Een veel voorkomende manier is het zogenoemde home-jacking. Hierbij grissen autodieven autosleutels uit een huis weg en nemen de auto mee.

Donorauto
De bende autocriminielen gaat meestal via internet op zoek naar een auto die identiek is aan het gestolen voertuig. Het kenteken, chassisnummer en de kilometerstand van een identieke auto, oftewel de donorauto, zijn nodig om een tot een autokloon te komen.

Onderhoudsboekje
Al deze cruciale gegevens voor het klonen zijn terug te vinden in het onderhoudsboekje. Dit boekje wordt dan ook gestolen. Dit gebeurt bijvoorbeeld in de showroom of tijdens een proefrit. De crimineel doet zich voor als geïnteresseerde koper, maar is enkel uit op het onderhoudsboekje. Een bijkomend voordeel voor de oplichter is dat het boekje bij de uiteindelijk verkoop het vertrouwen wekt van nietsvermoedende kopers.

Het klonen
Zodra de gegevens van de donorauto bekend zijn, kan het daadwerkelijke klonen beginnen. Naast het gelijkzetten van de kilometerstand wordt het originele kenteken en chassisnummer van het gestolen voertuig vervangen door het gekopieerde kenteken van de donorauto.

Maar hoe? De dadergroep heeft partijen blanco kentekenplaten gestolen, en ook de machines om kentekenplaten te persen zijn ontvreemd.

Vakkundige vervalsing
Door de vakkundigheid is het voor een lekenoog niet waarneembaar. Ook voor deskundigen is het vaak nog een hele kluif om te constateren dat er sprake is van vervalsingen.

De autokloon is vrijwel klaar. Rest nog het vervalsen van het kentekenbewijs. De bende heeft blanco kentekenbewijzen gestolen. De gegevens van de donorauto printen de autocriminelen zelf op het document. Ook zijn er gevallen bekend dat de daders de gegevens er eigenhandig af hebben gekrabd om er andere gegevens op te printen.

In de verkoop
De autokloon is klaar voor verkoop en wordt op internet gezet. Potentiële kopers worden over de streep getrokken door de aantrekkelijke prijs. Dat er op neutrale plaatsen wordt afgesproken, bijvoorbeeld bij een wegrestaurant of voor een appartementencomplex, wekt meestal geen wantrouwen bij de enthousiaste koper.

Tijdens een proefrit valt niet op dat het om een kloon gaat, want met auto is technisch niets mis. Het zijn veelal goed verkopende populaire actuele modellen. Met name auto’s van Duitse makelij, bijvoorbeeld Audi, Volkswagen, Mercedes, BMW worden gekloond.

Deal
Als de verkoper en koper tot overeenstemming komen, is de missie voor de crimineel geslaagd. De gestolen auto is aan de man gebracht, het geld is contant geïncasseerd en de bende autocriminelen verdwijnt in de anonimiteit.

Spoorloos
De verkoper hoeft zich bij het overschrijven van de auto niet te legitimeren. Het pre-paid telefoonnummer geeft geen gehoor meer, op e-mails wordt niet meer gereageerd en als koper blijkt dat je geen idee hebt waar de verkoper woont. De koper denkt de trotse eigenaar van de zojuist gekochte auto te zijn. Maar niets is minder waar. De gevolgen zijn dramatisch. Het komt er op neer dat er twee exact dezelfde auto’s in Nederland rond rijden. Een echte, en een valse.
In beslagname door de politie zal niet lang op zich laten wachten en naar het aankoop bedrag kun je fluiten